Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto Video

Pachatel vloupání si rozbil ústa a utekl

Dva zloději rabovali byty, zatímco nic netušící obyvatelé pokojně spali

17. května 2021 17:52 , aktualizace 17:56

Krádež Vloupání

     V sobotu po třetí hodině ráno dva zatím neznámí zloději přelezli plot zahrady a vloupali se do rodinného domu v ulici U Hvězdárny v Plzni na Slovanech. Pachatelé vylomili zadní vchod do domu, kde nejprve zamířili do sklepa.
     "Ze sklepa pachatelé odcizili dvě horská kola, pánské a dámské, motorovou pilu, elektrické bourací kladivo v kufříku a řetěz na pilu. Odcizené věci vynesli ze sklepa ven na trávník za domem," popsala tisková mluvčí policie s tím, že to zlodějům zřejmě nestačilo a zamířili proto každý do jedné bytové jednotky v domě, ve kterých tou dobou pokojně spali nic netušící obyvatelé.

     Jeden ze zlodějů zamířil do bytu v prvním patře, kde prošacoval kabáty pověšené v předsíni a chtěl pokračovat dále do bytu. Světlo a hluk, který při tom způsobil, však probudily ženu spící v jedné z místností, a tak když zjistila, že je v bytě cizí člověk, začala hlasitě křičet. Toto probudilo její rodiče v bytě o patro níž, kteří přistihli druhého ze zlodějů, jak právě prohledává jejich věci. Oba zloději se dali okamžitě na útěk, jeden vyskočil oknem v přízemí, přičemž si pořádně natloukl, zatímco druhý vyběhl vylomenými dveřmi. Žena zloděje pronásledovala až k brance domu a následně na místo přivolala policisty.

     "Přivolaní policisté ohledali místo činu, zajistili a zadokumentovali maximálně možný počet stop, provedli fotodokumentaci a ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádež v jednočinném souběhu s přečinem porušování domovní svobody spáchaný formou spolupachatelství," uvedla mluvčí policie.
     Ačkoli si zloději z domu nic neodnesli, svým jednáním způsobili hmotnou škodu za desítky tisíc korun. Policisté proto zjišťují a prověřují veškeré získané poznatky a po pachatelích dále pátrají.





Delta Plzeň

Kamerové i zabezpečovací systémy, bezpečnostní a solární fólie, protipožární systémy. Osvědčený dodavatel systémů od projektu přes realizaci až po připojení na pult centralizované ochrany bezpečnostní služby nebo hasičů.