Zde může být vaše reklama.

Nebudou kompletní Sigmě se zaplnila marodka

Sigmě se zaplnila marodka

foto: Petr Pelíšek

17. 05. 2021 - 21:29

Trenér SK Sigma Olomouc Radoslav Látal před závěrečnými zápasy FORTUNA:LIGY avizoval, že dá příležitost mladým hráčům a těm, kteří nebyli dosud v jarní části sezóny tolik vytížení. Také tak začal činit a bude v tom muset ještě více pokračovat. Hanákům se totiž před koncem soutěžního ročníku zaplnila marodka. Klub o aktuálním zdravotním stavu hráčů informoval na svém webu.

Dlouhodobě mimo jsou záložník Lukáš Greššák a útočník Jakub Yunis. Greššák už začal s rekonvalescencí, naopak Yunis má po operaci a zpět do tréninku se podle prognóz klubového ortopeda vrátí až na konci roku. Yunis před týdnem podstoupil operační zákrok poraněného kolene. Zranění, při kterém došlo k přetržení předního zkříženého vazu, si přivodil v polovině dubna při tréninku před utkáním s Teplicemi. „Chtěl bych poděkovat panu doktoru Ditmarovi, jeho týmu a všem, od kterých jsem dostal zprávy podpory v posledních dnech, bylo jich opravdu hodně, moc si toho vážím. Slibuju, že udělám maximum proto, abych se vrátil ještě silnější a odhodlanější než kdykoli předtím,“ napsal Yunis na svém facebookovém profilu.

Naposledy v Opavě nemohli hrát kapitán Roman Hubník a obránce Ondřej Zmrzlý. „Romana Hubníka trápila v posledních dnech bolest zad. Nasadili jsme infuzní terapii, Roman je zároveň v péči fyzioterapeuta Víta Hartmanna. Jeho zdravotní stav se postupně lepší,“ řekl klubový lékař Jiří Lošťák pro web SK Sigma. Zmrzlý měl potíže s nataženým svalem, ale závěr ligy by mohl stihnout. „Zítra by se měl zapojit do tréninku,“ podotkl Lošťák.

A sobotní duel nedokončili obránci Michal Vepřek a Martin Sladký. Vepřka střídal pro zranění právě Sladký v 17. minutě, ale také on pro zranění nedohrál. Pro oba sezona skončila, zbývají odehrát už jen dvě kola a ta už vzhledem k délce léčení nestihnou. „Vepřkovi se ozvalo zranění achillovy šlachy. Ultrazvukové vyšetření neprokázalo vážnější poranění, nicméně vzhledem k bolesti ho čeká zhruba dvoutýdenní klidový režim,“ řekl Lošťák. „A Martin prodělal těžké podvrtnutí kotníku. Na tři až čtyři týdny bude mít sádru. Jeho celkovou dobu rekonvalescence odhaduji až na šest týdnů,“ poznamenal Lošťák.

V neděli doma proti Mladé Boleslavi tak budou Lukáš Greššák, Jakub Yunis, Michal Vepřek, Martin Sladký a nejspíš také Roman Hubník a Ondřej Zmrzlý. U dvou posledně jmenovaných není start vyloučen.

Další články