Havanský psík je milý, přátelský, hravý a společenský pes, se kterým nebude nikdy nuda

Havanský psík je milý, přátelský, hravý a společenský pes, se kterým nebude nikdy nuda - InMagazin.cz Kategorie: DOMÁCÍ ZVÍŘÁTKA

Havanský psík se datuje od 15. století na Kubě. Je to malý a robustní pes s hravou a láskyplnou osobností. Celkově jsou tito chytří psi dobromyslní a dělají skvělé rodinné psy.



Jsou trénovatelní, umí se učit triky a chodí na různé soutěže vytrvalosti a poslušnosti. Tento chytrý pes si také vymyslí vlastní hry a vycvičí vás, abyste si s ním hráli. Havanský psík lze také použít jako hostujícího terapeutického psa, zvláště pokud byl pes dobře socializovaný, aby nebyl plachý s cizími lidmi.

Historie Havanského psíka

Havanský psík je národní pes na Kubě. Předpokládá se, že toto plemeno sdílí linii s bichonem. Havanský psík byl milovaným mazlíčkem kubánských aristokratů a později se stal populárním mezi bohatými Evropany, včetně královny Viktorie a Charlese Dickense. Tento čistokrevný pes je nyní na Kubě vzácný, protože ostrov je zaplaven toulavými smíšenými plemeny.

Havanský psík

Péče o Havanského psíka

Kvůli hedvábnému typu srsti je rutinní péče o plemeno havanských psů absolutní nutností. Havanského psíka kartáčujte často, alespoň jednou nebo dvakrát týdně (častěji, pokud je srst dlouhá). Pokud na to nemáte čas, Havanský psík nemusí být pro vás pes. Mnoho majitelů nechává kratší srst psíkovi, v takovém případě může být nutné stříhání každých několik týdnů. Jejich srst je chrání před sluncem a dobře snášejí horké i chladné počasí.

Jako všichni psi, i Havanský psík by měl absolvovat náležitý výcvik. Tito psi jsou inteligentní a pozorní, proto mají tendenci se rychle učit. Obecné školení přispěje k celkovému i vašemu štěstí vašeho psa.

Jako středně aktivní malý pes by měl každodenně cvičit, ale nepotřebují ho moc. Tito psi se spokojí s mazlením na klíně nebo hraním v interiéru. Ve skutečnosti mohou být skvělé pro bydlení ve městě i v bytech.

Pokud chcete malého psa s relativně bezstarostným chováním, tento pes může být tím pravým pro vás. Toto plemeno má tendenci docela dobře vycházet s dětmi a jinými psy. Díky přátelskému a jemnému temperamentu psa je toto plemeno vhodné pro mnoho typů domů, včetně bytů. Mohou být také skvělým psem pro cestování, protože jsou malí a moc neštěkají.

Havanský psík

Havanský psík však nebude dělat dobře, pokud ho budete muset nechat dlouho na pokoji. Touží po společnosti a je o nich známo, že mají úzkost z odloučení, a mohou tedy z nudy dělat neplechu.

Dieta a výživa

Nakrmte Havanského psíka dvěma suchými jídly pro psa denně. Diskutujte s veterinárním lékařem o jakémkoli přírůstku hmotnosti a o tom, jaký typ krmení, jídlo a cvičení je pro vašeho psa vhodný.


Štítky



facebook   Doporuč přátelům




CLUB ŽENA


Lifestyle