Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

S autem skončil v potoce

Mladý řidič kvůli zvířeti nezvládl řízení - podívejte se, co radí profesionálové

18. května 2021 08:47 , aktualizace 10:20

Nehody

     Dnes před sedmou hodinou ráno došlo mezi Anenským a Labutím rybníkem nedaleko Plané na Tachovsku k havárii osobního vozu Toyota mimo silnici. Mladý řidič policistům uvedl, že mu do cesty vběhlo zvíře.
     "Řidič narozený v roce 2003 nepřiměřeně reagoval na přebíhající lesní zvěř a vyjel vlevo mimo vozovku, kde havaroval," popsala tisková mluvčí policie. Automobil skončil v korytu potoka a na místo vyjely všechny záchranné složky. Hasiči zajistili místo události a mladému řidiči poskytli předlékařskou péči, než si ho převzali záchranáři. Preventivně také do toku potoka instalovali sorpční hady, pro případ, že by z vozu začaly unikat provozní kapaliny.
      Požití alkoholu u řidiče policisté vyloučili dechovou zkouškou.

Co v případě hrozícího střetu se zvěří radí řidiči sanitek?


     Zkušený řidič Zdravotní záchranné služby Martin Brejcha vysvětluje, jak se v takovém případě chovat - neuhnout ani o kousek - to je postup, jak jsou cvičeni všichni řidiči záchranky právě pro případ střetu se zvěří. "Řidiči jsou trénovaní, aby při střetu se zvěří neuhýbali, volant drželi rovně ve směru jízdy a s rozumnou mírou brzdili.
     Ve velké rychlosti střetu pravděpodobně nezabráníte, ale nedostanete smyk a neskončíte buď v kotrmelcích v poli nebo v horším případě čelně ve stromě, což by se v případě zbrklé reakce s největší pravděpodobností stalo. Střet se zvěří nezabíjí, ale náraz do stromu ano.
     Záchranná služba má právě s následky takových manévrů bohaté zkušenosti a sami nejlépe vědí, jak takové nehody dopadají."

 


Jídlonoš

Rozvoz a donáška obědů pro domácnosti a firmy • rozvoz a donáška obědů pro seniory • široký výběr jídel • pokrytí Plzeň a široké okolí