Špunti na vodě budou pokračovat v seriálové podobě

Špunti na vodě budou pokračovat v seriálové podobě
Špunti na vodě | Bioscop
Projekt se jmenuje Špunti na cestě, natáčení začne 17. května a bude probíhat až do října letošního roku. Filmaři během něj navštíví přes osmdesát lokací po celé České republice, včetně Sázavy, Lužnice, Brd, Vysočiny, Prahy a Českého ráje či Slovenska.
V původním snímku se bratři Igor a David spolu s bratrancem Ondrou vydali se svými dětmi na vodu, když manželky vyrazily na dámskou jízdu. V seriálu už je čeká dobrodružná dovolená i s manželkami. Z původních plánů sice sejde a po řadě nedorozumění a různých katastrof se tři generace rodiny Veselých ocitnou v upraveném obytném autobusu značky Robur, nakonec se ale vše postupně promění v dobrodružství, které semkne rodinu pevně dohromady. Na cestě ve finále stráví velkou část prázdnin. A bude to nezapomenutelná jízda.
Jiří Langmajer
Špunti na vodě | Bioscop
„Mě na seriálu nejvíc baví vtipné dialogy a dobře napsané postavy. Například mladý, šestnáctiletý Kuba, který se během prázdnin zamiluje asi šestkrát. V podstatě vždy, když rodina změní lokaci, se Kuba nejpozději do deseti minut po příjezdu na nové místo zakouká do nové dívky. Úspěšný tedy moc není, ale ten elán, s kterým se do každého vztahu vrhá, mi něco připomíná, asi mládí. Novou a velice výraznou postavou seriálu, která se v předloze, tedy úspěšném filmu, který vidělo v kinech téměř půl miliónu diváků, neobjevila, je strejda Karel. Bývalý rocker a zvukař bigbítových kapel, jehož si zahraje Miroslav Donutil. A moc se na to těší," uvedl na adresu nového seriálu kreativní producent Josef Viewegh.
Stejně jako snímek Špunti na vodě bude seriál Špunti na cestě režírovat Jiří Chlumský podle scénáře od Marcela Bystroně, kterého u seriálu doplnil Petr Hudský. V hlavních rolích se představí Jiří Langmajer, Tatiana Dyková, David Novotný, Anna Polívková, Miroslav Donutil, Arnošt Goldflam, Pavel Liška a další.