Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. května 2021 12:43
Čas čtení 1:04
Tímea Krauszová

Bill Gates údajně odešel z představenstva Microsoftu kvůli románku se zaměstnankyní

Bill Gates údajně odešel z představenstva Microsoftu kvůli románku se zaměstnankyní
Zdroj: Jamie McCarthy/Getty Images
TECH BILL GATES
Uložit Uložené

Oficiální stanovisko bylo, že se chce více věnovat filantropii.

Podle Wall Street Journal odešel Bill Gates z vedení Microsoftu kvůli románku s jednou ze zaměstnankyň. Odchod z představenstva oznámil loni po 45 letech ve firmě, a přestože podle slov jeho mluvčí se chtěl více ponořit do filantropie, z Microsoftu odešel údajně krátce poté, co se provalil jeho vztah se zaměstnankyní.

Odešel kvůli aféře?

Představenstvo firmy v roce 2019 zkoumalo informace od zaměstnankyně Microsoftu, která tvrdila, že s Gatesem roky spala. Během vyšetřování dospěli k závěru, že by bylo nejlepší, kdyby z představenstva odešel.

V té době byla iniciativa #MeToo v plném proudu, Gates se distancoval od Jeffreyho Epsteina, který se kvůli skandálu a zatčení pro podezření ze sexuálního zneužívání desítek obětí sám připravil o život. Gates se s ním v roce 2019 setkal v souvislosti se svými dobročinnými projekty, později schůzky veřejně litoval.

Domů
Sdílet
Diskuse