Výtvarka Jindřišky Riedlové pořádá pro děti z Lounska příměstský tábor Pohoda
Foto zdroj: Jindřiška Riedlová
Louny

Louny - Distanční výuky si děti v posledním roce užily víc než dost. Také Jindřiška Riedlová učila volnočasovou aktivitu - výtvarku - své lounské žáky „na dálku“.

Některé děti domácí práce zpracovávaly velice pečlivě a zodpovědně. Mezi ně patří Miroslav Beránek, který v okresním kole požární soutěže vyhlášené Sdružením hasičů Čech Moravy a Slezska, získal ve své kategorii 1. místo.

Veronika Šilerová a Miroslav Beránek také poslali své domácí práce do výtvarné soutěže vyhlášené Ministerstvem vnitra - Svět očima dětí - Svět v době pandemie a hrdinové v první linii. Výsledky této soutěže ještě nejsou vyhlášeny.

První malé setkání Výtvarky proběhlo 13. května 2021 v Galerie města Loun na vernisáži výstavy KRAJINA - PROSTOR PRO BARVU Evy a Radima Vejvodových. Ti nedočkaví společné tvorby, které neodradil ani déšť se sešli venku v Lounech v pátek 14. května a společně kreslili. Těší se na další setkání a plánují výstavu a v měsíci červnu společné víkendové soustředění.

Někteří se během prázdnin také zúčastní Příměstského tábora Pohoda, který Jindřiška Riedlová pod hlavičkou zapsaného spolku Stopy pro děti připravila. Již druhý ročník příměstského tábora se bude konat ve dvou termínech: 19. – 23. července 2021 a 2. – 6. srpna 2021 v Základní škole Přemyslovců Louny.

Výtvarnou tvorbu – venku i v učebně, kresbu i malbu bude střídat pohyb – ranní protažení s prvky jógy, tanec a muzikoterapie – zpěv a hra na djembe a Orffovy nástroje a aktivity zaměřené na zlepšení komunikačních dovedností a rozvoj týmové spolupráce se zachováním individuality jedince. Děti si namalují tričko a tašku a během týdne pojedou na tři výlety.

Ve Skupicích si vyzkouší středověké hry například střelbu z kuše a hod sekerkou. Ve Slavětíně si prohlédnou s průvodcem soukromou farmu a v Mostě navštíví Podkrušnohorské muzeum a svezou se důlním vláčkem. Nebude chybět ani opékání buřtů. Nakonec pro rodiče připraví závěrečnou prezentaci.

Cena za týden, kde je zahrnuta celodenní strava, pití, doprava na výlety, vstupné a pojištění dětí činí 2.000 Kč. Na tábor se mohou hlásit děti z Lounska ve věku od 6 do 15 let. Info: www.stopy-zs. Tábor je podpořen Evropskou unií z Evropského sociálního fondu – Operační program zaměstnanost.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru