Jako za Hitlera. Nacisté také vydávali „lepším“ lidem pasy. Místopředseda Soukromníků vytáhl ostré přirovnání

18.05.2021 14:15 | Ze sítí

S postupným rozvolňováním protiepidemických opatření a blížící se turistickou sezónou se opět začíná diskutovat o nutnosti zavedení tzv. covid pasů, které by lidem usnadnily prokazování toho, že jsou proti onemocnění Covid-19 očkování, případně mají negativní test či nemoc v nedávné době prodělali. Na stejném principu by pak v ČR měla fungovat „zelná karta“, se kterou před časem přišla ODS a koalice SPOLU, nebo mobilní aplikace s QR kódem, kterou prosazuje Svaz obchodu a cestovního ruchu.

Jako za Hitlera. Nacisté také vydávali „lepším“ lidem pasy. Místopředseda Soukromníků vytáhl ostré přirovnání
Foto: Archiv MD
Popisek: Místopředseda Strany soukromníků České republiky Michal Dvouletý

Jenže proti proklamovaným výhodám covid pasů se čím dál častěji ozývají ti, kteří burcují proti rozdělování občanů na dvě různorodé skupiny. „Stát sice rozvolňuje protiepidemická opatření, ale zároveň pod rouškou boje s pandemií maskuje kroky, které vedou ke ztrátě svobody, nastolení novodobé diktatury a nebývalé státem vyžadované diskriminace zákazníků,“ uvedl Michal Dvouletý, místopředseda Strany soukromníků ČR.
 

Ing. Michal Dvouletý, MBA

  • Soukromníci
  • zastupitel Zlínského kraje a města Uherské Hradiště
  • krajský zastupitel
 
 
V souvislosti se zaváděním covid pasů přitom známý kritik vládních opatření vytáhl jedno třeskavé přirovnání. „Když se Adolf Hitler chopil moci, prosadil zákony, které rozdělily obyvatele Německa na říšské občany, kteří měli všechna práva, a „druhořadé“ státní občany, kteří neměli říšské občanství a jejichž práva byly významným způsobem omezena. Aby v tom byl pořádek, začali nacističtí úředníci vydávat říšským občanům tzv. „ahnenpass“, tj. pas árijského původu,“ připomněl Dvouletý a pokračoval.
 
„Když Evropu zasáhla hysterie spojená s pandemií Covid-19, jednotlivé vlády i Evropská unie jako celek začaly prosazovat zavedení „COVID PASŮ“, které mají rozdělit občany na ty, kteří mohou cestovat, chodit ke kadeřníkovi nebo na pivo do hospody, a na ty „druhořadé“, kterým novodobí diktátoři chtějí tato práva pod rouškou boje s pandemií významným a zřejmě i trvalým způsobem omezit,“ srovnal Michal Dvouletý předválečné období s dnešními dny. Podle jeho slov sice připouští, že jde o tvrdé porovnání, na druhou stranu je přesvědčen o tom, že svoboda je něco, co nesmí být nikdy obětováno. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Výborný

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…