Kolo pro život v Hustopečích se pojede. S gravel trasou a jednotlivými starty

Seriál bajkových maratonů Kolo pro život pokračuje v Hustopečích v trošinku normálnějším režimu. Čas se bude měřit na celé trase a užijí si i gravelisté...

Autor: Jakub Jirků
Foto: Miloš Lubas
Kolo pro život v Hustopečích se pojede. S gravel trasou a jednotlivými starty

 
Kolo pro Život začalo už o první květnové sobotě v okolí Karlštejna, kde se závodilo individuální formou. Každý účastník objel standardní trasu, ale čas se mu měřil jen v několika rychlostních zkouškách. Jak to známe z endura.

V sobotu 22. května se v Hustopečích má startovat stále individuálně, nicméně čas by se měl počítat od průjezdu startovní brány (která bude z bezpečnostních důvodů kousek za obcí) až do cíle. Závodníci tak nemají pevně dáno, v kolik hodin mají vyjet – stačí se trefit do časového okna, které je pro většinu tras mezi 10. až 11. hodinou. Pro ty, kteří chodí všude na poslední chvíli, ideální řešení. Akorát nesmějí přijíždět na jedenáctou…

Zázemí závodu vytvořené tak, aby vyhovovalo vládním nařízením, bude v areálu společnosti Agrotec. Start je z hlavního náměstí Dukelských hrdinů a časomíra začne měřit, jakmile závodníci opustí město malým dálničním podjezdem.

Tratě mají bohatý účastnický limit. Na Béčko může vyrazit 600 lidí. Na Céčko se vejde  400 osob a na Gravelový závod, jenž se jede po stopách trasy B, 200 cyklistů. Rodinná jízda omezení nemá. Také dětské závody se pojedou formou časových oken. Jejich harmonogram zůstává jako v loňských letech – od devíti startují ti nejstarší do 14 let.

Hustopeče jsou známé rychlou trasou po polňačkách, kde se ale najde dost kopců. Technicky je to poměrně jednoduchý závod, ale fyzicky rozhodně ne. Zvlášť když je třicet stupňů a slunce hustě peče. Na gravel se jedná o velice atraktivní trasu a vzhledem k tomu, že se jede po stejných cestách jako bajkový závod, tak může být zajímavé porovnat, který stroj je na této trati rychlejší.

Z důvodu měnící se situace se naprostá většina závodníků může k závodu přihlásit až na poslední chvíli, pokud nemají předplacenou jednu z permanentek. Online registrace je spuštěná do středy 19.5. Trasa B jak pro bajk, tak pro gravel stojí 900 korun. Za Céčko se platí také 900 korun. Letos je zpoplatněná čtyřstovkou i rodinná jízda a platí se také za dětské závody. Při registraci na místě stojí 200 korun.

Oproti loňské sezoně je tedy navíc možné přihlášení na místě v den závodu, ale tam je potřeba počítat s tím, že za tratě B i C stojí 1100 korun. Za to se dalo sehnat leckde výrazně více muziky, ale bohužel si to doba žádá.

Předpověď se zdá být poněkud nejistá. Koncem příštího týdne by měly panovat příjemné teploty kolem 16 stupňů, což je na cyklistiku takřka ideálem, ale hrozí časté dešťové přeháňky. A bahno v Hustopečích není příliš příznivá kombinace.

Více informací o závodech Kola pro život najdete ZDE

Přečteno - 6337x Tagy: kolo pro život hustopeče
Zapojte se do diskuze

Mohlo by vás zajímat

  1. Kolo pro životL’Etape, Enduroserie, Gravel serie a Kolo pro život. Nabídka je pestrá, KPŽ startuje v sobotu
    L’Etape, Enduroserie, Gravel serie a Kolo pro život. Nabídka je pestrá, KPŽ startuje v sobotu
  2. Kolo pro životKolo pro život roztočí 25. sezonu v Berouně
    Kolo pro život roztočí 25. sezonu v Berouně
  3. Ostatní závodyKolo pro život spouští startovné, láká na 8 závodů i výhodné permice
    Kolo pro život spouští startovné, láká na 8 závodů i výhodné permice
  4. OstatníReagujeme na poptávku a trendy, říká šéf seriálu KPŽ Tomáš Pravenec
    Reagujeme na poptávku a trendy, říká šéf seriálu KPŽ Tomáš Pravenec
  5. Kolo pro životKolo pro život 2024 výrazně zeštíhlí, bude mít 8 závodů
    Kolo pro život 2024 výrazně zeštíhlí, bude mít 8 závodů
  6. Kolo pro životKPŽ Znojmo plné rekordů. Nejvyšší účast, vítěz Skála prolétl trať v průměru 35,5 km/h
    KPŽ Znojmo plné rekordů. Nejvyšší účast, vítěz Skála prolétl trať v průměru 35,5 km/h

Vlož svůj komentář:

Pro vkládání komentářů je nutné být přihlášený.
Proto se, prosím, tedy buď přihlašte nebo registrujte.
  1. avatar
    #1 tomfreedom - vloženo: 21.05.2021 v 10:53:29

    Já myslím, že těch 900 předem a 1100 v den závodu je za individuální časovku zbytečná láce. Aspoň pětikilo bych ještě přihodil.

    odpověz na tento komentář

redakční systém | ISSN 1803-5744