Hlavní obsah

Národní divadlo Brno má novou inscenaci opery Nabucco, premiéra bude on-line

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Národní divadlo Brno na dnešek připravilo on-line premiéru nové inscenace slavné opery Nabucco. Vstupenky lze zakoupit na webu ndb-nabucco.cz za 100, 200 nebo 500 korun.

Článek

Podle svých možností tak diváci podpoří operní soubor. Vstupenka platí od dnešních 19:00 do čtvrtečních 23:00.

„On-line premiéra Nabucca bude, věřím, inspirativní pozvánkou do našeho divadla, protože živé představení a přítomnost v našem krásném divadle nic nenahradí,“ uvedl umělecký šéf Jiří Heřman. Nejbližší termíny představení v Janáčkově divadle jsou 29. června a 10. září.

Opera Nabucco, jejímž autorem je Giuseppe Verdi, patří dlouhodobě k nejpopulárnějším titulům na repertoáru brněnské opery. V nové inscenaci v Heřmanově režii a hudebním nastudování Ondreje Olose se na brněnské jeviště vrací sopranistka Borossová v roli Abigail a také tenorista Enrico Casari jako Ismael.

V roli krále Nabuchodonosora, kterou mnohokrát ztvárnil na předních světových jevištích, se v Janáčkově divadle poprvé představí slovenský barytonista Dalibor Jenis. „Verdiho hudba je jednoduše krásná. Jeho díla jsou velmi dramatická a do některých postav zpěvák dozrává několik roků. Proto je to cesta dlouhá a krásná pro každého pěvce. Charakter Nabucca se během celé opery vyvíjí od tyrana až po milujícího otce, a tak je to velmi zajímavé nejen po pěvecké, ale i po herecké stránce,“ uvedl Jenis.

Reklama

Související témata:

Doporučované