Ani šest gólů za poločas nevadilo. Házenkářky Zlína porazily Hodonín i počtvrté v sezoně

Házenkářky Zlína (ve žlutých dresech) si poradily s posledním Hodonínem i počtvrté v sezoně. Foto: Jaroslav Pavlík
ZLÍN – Zlínské házenkářky i počtvrté v sezoně porazily Hodonín. Svěřenkyně trenéra Marka Koláře po domácím přesvědčivém triumfu zvládly v nadstavbové části také venkovní úterní odvetu a po výhře 20:16 si ve skupině play-out udržely první místo. Do konce sezony odehrají ještě dva duely.

Házenkářky Zlína letošní pandemií poznamenanou sezonu dohrávají spíše z povinnosti. Mladý tým si předcházejícími výkony i výsledky v předstihu zajistil setrvání v soutěži i pro další ročník, v posledních duelech play-out tak hlavně zkouší další varianty a mladé hráčky.

My jsme si dali jasný cíl. V kádru máme mladé hráčky i juniorské reprezentantky, které potřebují hrát, musí na sobě pracovat a zlepšovat se, takže v tomto ohledu motivace nechybí. Když se stane, že vypadneme lehce z koncentrace, tak se to může projevit tak, jako ten první poločas,“ uvedl po úterním zápase HC PSG Zlín Marek Kolář.

Utkání v Hodoníně bylo dlouhé chudé na branky. V 10. minutě byl stav nerozhodný 1:1 a do přestávky se střelkyním příliš nedařilo. V derby za pozornými obranami dlouho kralovaly obě brankářky, do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu 6:6.

V první poločasejsme se přizpůsobily hře soupeře. Znaší strany to byla hrozně pomalá házená. V šatně jsme si řekly, že zrychlíme, že budeme běhat, a myslím si, že z části jsme to splnily a nakonec i vyhrály,“ oddechla si hostující házenkářka Michaela Sekulová, autorka pěti branek.

V dresu Zlíně se střelecky dařilo nejen Sekulové, ale i spojce Kolářové. Za domácí se ve druhé půli rozstřílela odchovankyně Drexlerová, což však poslednímu týmu tabulky na první výhru v nadstavbové části nestačilo.

Druhá půle už vyzněla pro hostující Zlín, který hned po změně stran odskočil moravskému rivalovi na rozdíl čtyř branek a tento náskok v klidu udržoval až do konce poklidného střetnutí.

I když jsme vyhráli, ideální výkon to od nás nebyl. Možná nás rozhodl i netypický termín, čas na přípravu nebyl dlouhý, ale soupeř na tom byl stejně. Naštěstí jsme se po přestávce chytili v útočné fázi, zlepšili bojovnost aherní věci,“ prohlásil Kolář.

HK HODONÍN – PSG ZLÍN 16:20 (6:6)

Nejvíce branek: Kalinová 5/2, Drexlerová 4/2, Malecká 2 – Kolářová 5/3, Sekulová 5, Herbočková 2. Rozhodčí: Horáček, Novotný. Sedmimetrové hody: 6/5 – 9/4. Vyloučení: 3:4. Bez diváků.

1. PSG Zlín 4 3 0 1 98:85 21

2. Písek 3 2 1 0 86:66 18

3. Plzeň 3 1 1 1 70:74 11

4. Hodonín 4 0 0 4 79:108 4

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x