Jak kombinovat barevné kousky a nevypadat jako klaun?

Sponzorované odkazy:

Jak kombinovat barevné kousky a nevypadat jako klaun?

Už odmalička holčičky vytahují oblečení ze skříní maminek a zkouší nejrůznější kombinace oblečení. Hrát si s nejrůznějšími kousky a zkoušet jaké tóny vedle sebe nejvíce vyniknou je zábava. Můžete si připravit na ramínka outfity na každý den, ať po ránu neztrácíte čas. Ty pokročilé umí namixovat nejlepší kousky během pár minut.

Jak nevypadat směšněJak nevypadat směšně

Naštěstí vkus není něco, s čím se narodíme, a buď jej máme, anebo ne. Dá se tříbit, navštívit stylistu, sledovat módní videa a časopisy a učit se. Zajímá vás, jak kombinovat barevné kousky tak, aby vynikla vaše silueta a oblečení působilo kompaktním dojmem?

Nebojte se barev a vzorůNebojte se barev a vzorů

Barvy jsou letos trendy

Nechoďte celá v černém – nejenže to působí smutně, ale přidává to roky. Lehce lze kombinovat barvy ze stejné „rodiny“ barev. Můžete se inspirovat monochromatickým lookem, vybrat si jednu barvu a celá se do ní dokombinovat. Vyberte základní kousek a ostatní oblečení k němu dolaďte. Ostatní kousky mohou být o dva až tři odstíny tmavší, anebo naopak světlejší. Snadno tak můžete vyladit modré kousky od tmavé námořnické až po nebesky bledě modrou. Již tak barevné oblečení párujte s neutrálními doplňky, jako jsou nude střevíčky, stříbrné či zlaté šperky.

VzoryVzory

Sluníčková

Málokdo má odvahu se obléci do sluneční žluté od hlavy až k patě. Snad jen jeden český zpěvák to uměl dokonale. Chcete sladit žlutou a nevíte jak na to? Párujte ji s neutrálními barvami jako je béžová, pudrová, či bílá. U barevného oblečení je důležitá typologie. Jak vám barvy udělají nejlepší službu? Prohlédněte si barvu vaší pleti, přiložte si ke tváři trička v různých barvách, uvidíte, která barva topu nejvíce rozzáří barvu vašich očí a rozjasní vaši pleť. Správně zvolená barva oblečení vám dokáže odmazat vrásky a nějaké ty roky navíc.

VzoryVzory

Vzory

Chcete nosit barvy a v barevném oblečení od hlavy až k patě byste si připadala špatně? Jděte na to pomalu a zatím jen zvolte vzorované oblečení, které zkombinujete například s černou sukní, či kalhotami. Nebo takovými, jejichž barva se objevuje ve vzoru na topu. Dostanete tak barvu do vašeho outfitu a časem určitě budete chtít přidat více. Odvážnější mohou vzory kombinovat, pravidlem je, aby k sobě ladily barvy potisku. Na co je třeba pamatovat při práci se vzory? Pokud chcete nosit více než jeden vzor, ujistěte se, že nemají stejnou velikost nebo tvar. Nechte vyniknout oba vzory. Jako propojení volte jeden neutrální kousek oblečení.

Protiklady se přitahují!

Jak spárovat dvě výrazné barvy, které jsou z odlišného konce barevného spektra? Nejsnadněji to je, pokud použijeme barvy, jež jsou na barevném kolečku proti sobě. Klidně sáhněte po sytých a jasných barvách. Noste spodní a horní díl, jež odpovídají protějším stranám pomyslného barevného kolečka. Příklad? Fuchsiový top prospěje dámám se zelenýma očima a když jej doplníte zelinkavými kalhotami, budete in.

Puntíky jsou v móděPuntíky jsou v módě

Nebojte se doplňků

Retro šperky, které jsou masivní a nepřehlédnutelné se dobře hodí k protikladovému trendu. Namíchejte barvy na oblečení s kovovými doplňky. Nebojte se experimentovat. Požádejte o radu kamarádku, nebo si udělejte pár fotografií u zrcadla a své modely porovnejte. Uvidíte, co vám bude slušet nejvíc.

A co vy? Bojíte se barev, anebo chodíte raději celá v černém, abyste zapadla do davu?

Článek Jak kombinovat barevné kousky a nevypadat jako klaun? byl publikován 19. května 2021 v 09.00 v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...