Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Zábava

Studentské snímky nominované na Českého lva bojují na zahraničních festivalech

Bojovali o Cenu Magnesia za nejlepší studentský film na Českém lvu, teď krátkometrážní studentské krátké snímky dobývají zahraniční festivaly.

Nejnověji ovládla Bára Anna Stejskalová se svým animovaným filmem Jsme si o smrt blíž festival dětských filmů v Moskvě. Navíc ho prestižní BAFTA (British Academy Film Award ) vybrala do užšího výběru. Na shortlist 60 snímků byl zařazen ze 658 studentských snímků ze 34 zemí světa. Vyhlášení finalistů proběhne 9. června 2021. Animovaný snímek Jsme si o smrt blíž Báry Anny Stejskalové byl letos nominován na Českého lva ve dvou kategoriích – Nejlepší animovaný film a Cena Magnesia za nejlepší studentský film.

Další čtveřice snímků byla vybrána do užšího výběru na festivalu Brussels Short Film Festival z  1 700 přihlášených děl z celého světa. Do soutěže jsou zahrnuty snímky Anatomie českého odpoledne letošního dvojnásobného vítěze Českého lva Adama Martince (cena Český lev i Cena Magnesia za nejlepší studentský film), animovaný film Dcera vítězky studentské kategorie z minulého roku Darji Kaščejevy i filmy loňských finalistů Hra Luna Sevnika a SH_T Happens Michealy Mihályi a Davida Štumpfa.

Cena Magnesia za nejlepší studentský film v rámci udílení Českého lva se mezi studenty těší velké oblibě. Motivací je především  j prestiž filmových cen Český lev, které již 28 let přinášejí přehled toho nejlepšího, co v daném roce ve filmovém odvětví vzniklo. Vítěz od minerální vody Magnesia získává také finanční odměnu 100 000 Kč na další tvorbu.

Zdroj a foto: Cena Magnesia

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *