Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Kultura

I nacisté tančí disco. Stylizovaná česká komedie Okupace zamíří do kin letos v létě

Snímek Okupace (2021) foto: OKUPACE FILM

PRAHA - Co dokáže udělat s rozjetou párty jeden nezvaný host? V režijním debutu režiséra Nohejla se představí herci jako Martin Pechlát, Otakar Brousek, Tomáš Jeřábek, Antonie Formanová, Cyril Dobrý nebo Vlastimil Venclík.
  17:00

Nejmenované město a nejmenovaný bar. Párty je v plném proudu a promile v krvi stoupají. Na plac přichází nezvaný host (v podání ukrajinského herce Alexe Gorbunova) a všem přítomným pořádně zamíchá osudem. Příběh vznikl na motivy jedné dávné humorné historky. 

Snímek Okupace (2021)
Snímek Okupace (2021)

K filmu Okupace právě vychází v limitované sérii i soundtrack na dvojalbovém vinylu, na němž se kromě autorů úvodní písně Kill The Dandies! dále představí kapely a interpreti Madhouse Expres, Metronome Blues, Beps’n’Jonnies, Rány Těla, Thee Lazy Eyes či Old Folks House.

Režisérem klipu i filmu je jeden z nejžádanějších reklamních tvůrců Michal Nohejl, kameramanem Jan Baset Střítežský oceňovaný za Křižáčka, Aloise Nebela či Fair Play a střihačem je Petr Turyna, mezi jehož nejúspěšnější celovečerní filmy patří Návrat idiota, Šeptej či Indiánské léto.

Autor:
Témata: Film, Kultura

Velvyslanectví Alžírské demokratické a lidové republiky
Administrativní pracovník

Velvyslanectví Alžírské demokratické a lidové republiky
Praha