Nové sídlo městské policie na Těšínské ulici

Archiv

MM F-M, Petr Pavelka

19. 5. 2021

„Konečně se vše výrazněji hýbe dopředu. Předpokládáme zahájení stavebních prací někdy v říjnu, čímž se vlastně začne revitalizovat celé to území od ulice Těšínské až po vlakové nádraží, v souladu s Memorandem o spolupráci se slezanským holdingem, uzavřeným v roce 2016. Slezan zde má další velké plány, takže by zde vlastně měla vzniknout jakási celá nová městská čtvrť se zajímavými službami a bulvár navazující na budoucí dopravní terminál,“ uvedl náměstek primátora Jiří Kajzar.

„Sledovali jsme programy zaměřené na brownfieldy, které podporují přeměnu starých průmyslových center na něco smysluplného, a podali jsme žádost, kterou můžeme získat skoro 35 milionů a dalších 15 formou bezúročného úvěru. Celkové předpokládané náklady šplhají k 70 milionům a v dnešní době obzvlášť je důležité každé vylepšení příjmové stránky rozpočtu,“ doplnil náměstek primátora Jakub Míček.

V částečně podsklepeném dvoupodlažním objektu s podkrovím má po rekonstrukci sídlit městská policie s celou svou administrativou i potřebným zázemím pro terénní pracovníky, která tak opustí své stávající sídlo, kde se už nedaří zajistit potřebný standard. „Přesunutím městské policie a přestupkového oddělení do jednoho objektu dojde k vhodnému propojení agend. Zaměstnanci přestupkového oddělení se budou cítit bezpečněji. Při ústních správních řízeních bude spolupráce jednodušší a operativnější,“ vyjmenoval výhody sestěhování náměstek primátora Leonard Varga.