Prostějov má nové trenéry! Kouče z extraligy či Hubáčka

Foto: Roman Mareš, Rytíři Kladno

Prostějov se směrem k další sezoně rozhodl k velkým změnám. Tým převzal v roli hlavního trenéra Aleš Totter a jeho asistentem bude Vlastimil Wojnar.

Oba tak nahradili Jiřího Šejbu (odešel do Poruby) a Iva Peštuku.

„Po nelehkém, a ne moc povedeném koronavirovém ročníku, se prostějovský klub rozhodl pro velké změny. Třesk zažívá i realizační tým hanáckého celku,“ píše klub o této výměně na svém webu.

Hlavním trenérem bude 49letý Aleš Totter, který poslední tři roky působil v Českých Budějovicích jako asistent Václava Prospala.

„Po nelehkém, a ne moc povedeném koronavirovém ročníku, se prostějovský klub rozhodl pro velké změny."

Jeho asistentem bude o šest let mladší Vlastimil Wojnar. Ten pracoval řadu let v třinecké organizaci, vedl dorost či juniorku Ocelářů. A poslední tři sezony vedl Frýdek-Místek.

Jestřábi představili další změnu. Budou mít trenéra individuálních dovedností. Tím se stal Petr Hubáček. Mistr světa z roku 2010 odehrál v české extralize přes 600 zápasů, vyhrál titul ve Finsku i Francii.

Po ukončení hráčské kariéry se stal hokejovým expertem v České televizi. Měl by komentovat i letošní MS.

Foto: Petr Kotala, hc-vitkovice.cz

A to není vše…

„Oproti loňskému ročníku budou mít i brankáři svého kouče – Vlastimila Lakosila. Tým bude mít také kondičního trenéra Martina Finkese a fyzioterapeuta Filipa Lukeše,“ informuje klub.

Vlastimil Lakosil má za sebou bohatou kariéru, chytal v Třinci a deset sezon strávil také na Slovensku. Tam má i titul s Nitrou.

Kustodem týmu zůstává Radek Meidl, vedoucím mužstva Josef Ovečka. Lékařem bude uznávaný Radomír Holibka. Video a technické záležitosti bude mít na starost Ivo Peštuka.

Jestřábi skončili v uplynulé sezoně desátí. V předkole play off ale vypadli 0:3 na zápasy s Porubou. Rok předtím se umístili až na dvanácté pozici a vyřazovací duely ani nehráli.

Pomůže jim tato velká změna k lepším výsledkům?

Foto: Lukáš Filipec, hcf-m.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz