Čtvrtek 2. května 2024
Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej
Polojasno 22°C

Cyklistu Daniela málem srazil řidič kamionu: „Úplný ko*ot," vzkázal mu

Autor: VaB - 
20. května 2021
05:11

Video, ze kterého běhá mráz po zádech! Slovák Daniel jel na svém kole při kraji silnice tak, aby nepřekážel. Jenže v jednu chvíli se přiřítil kamion a jen o kousíček ho minul! Navíc jel plnou rychlostí. V jednu chvíli je vidět, jak návěs letěl vzduchem.

„Úplný ko*ot!“ začíná slovy video od Daniela Gulara ze Slovenska. Na svém kole jel do kopce od obce Lozorna na Kosarisku. Jenže v jednom momentu se k němu vyřítil řidič kamionu s návěsem určeným na převoz klád.

Ten byl naštěstí prázdný, možná o to nebezpečnější. Jen o pár centimetrů ho minul kamion ve vysoké rychlosti, poté je vidět, jak návěs vyletěl do vzduchu. Daniel v tu chvíli nešetřil sprostými nadávkami. Dodal, že nechápe, jestli mu tam překážel. Stejně tak i jeho kolega vpředu.

„Tohle bych zažít nechtěl.“

Zeptali jsme se i dopravního experta z Platformy VIZE 0 Romana Budského, co si o tomto incidentu myslí. „Tohle bych zažít nechtěl,“ řekl hned ze začátku. Podle něj je tohle velice nebezpečná situace. „Řidič nikdy neví, co cyklista udělá. Tady bylo vidět, že je to zkušený cyklista, ustál to. Ale takto nemusí zareagovat každý,“ dodává.

Kdyby se cyklista lekl, mohl by skončit pod koly kamionu. „To by neměl šanci přežít. Oni nemají zpětná zrcátka, neví, co se děje za ním. Když se k tomu v takové rychlosti přiřítí takové monstrum, může se leknout a spadnout buď po kola kamionu, nebo do příkopu,“ vysvětluje dopravní expert.

Klidně se může stát, že bude cyklista objíždět překážku a vjede tak do dráhy auta nebo kamionu. I to může skončit tragicky. „Je důležité předjíždět s rozumem. Takový kamion před sebou vytváří tlakovou vlnu, může ho tak klidně sfouknout,“ zakončuje s tím, že tohle od řidiče kamionu nečekal. „Je to profík, tohle nebylo úplně správně.“ Při předjíždění je tedy nutné dbát zvýšené zřetelnosti.

Video  Cyklistu Daniela málem srazil řidič kamionu  - Daniel Gular
Video se připravuje ...

bizon_pepa ( 20. května 2021 08:34 )

Budou tam další uplní ko*ot. Daniel je přece na kole tak nebude uhýbat. Druhým je autor, protože kamion takhle do vzduchu neskáče. Má jen přízvednuté nápravy protože je prázdný.

Rtep ( 20. května 2021 08:28 )

Taková silnice začína značkou zákaz vjezdu s dodatkovou tabulkou mimo vozidel lesní správy. Cyklosteska je označena jako cyklosteska. Předjel ho jako prase, ale nikdo neví co tomu předcházelo

Rtep ( 20. května 2021 07:43 )

Situce je v članku hodnocena jednosměrně z pohled cyklisty. Jenže kde se cyklista nacházel? Na lesnické silnici kde se pohybuje těžká technika, to si jistě přečetl pod zákazem vjezdu, který porušil. Náklaďák slyšel, a přesto neuhnul. Náklaďák je těžký a nemůže vjet mimo cestu, kde by se zabořil. To že poslední náprava šla vzduchem je známka toho, že náklaďák jel levou stranou mimo silnici, tedy uhnul, co mu terén dovolil. Na videu není vidět, co předcházelo, jestli na cyklistu troubil nebo ho jinak upozornil.

zdenekksevratiI ( 20. května 2021 07:01 )

V první řadě je zapotřebí si uvědomit, že v dnešní době za volanty kamionů už nesedí profíci, ale pouhé pologramotné opice, neboť tuto podřadnou práci nechce žádný inteligentní člověk vykonávat. A podle toho to i vypadá. A to nepíšu jako cyklista, ale jako řidič motorového vozidla. Mám z palubní kamery nespočet videí prasáren těchto kamioňáckých negramotů a kdybych je měl všechny posílat Policii ČR, tak by asi nedělali nic jiného, než se zabývali těmi opicemi.

Dodo52 ( 20. května 2021 06:32 )

Někteří profíci jezdí děsně, to platí i o těch druhých. Možná nemusel tak uhánět, ale ko*ot je tady ten cyklista, jak dlouho se za ním ten kamion táhl, cesta úzká, proto mu ten zadek poskakoval vzduchem, když ho objížděl mimo vozovku. A co kdyby musel dodržet ten debilní 1,5 metr.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání