Unikátní paměti celosvětově známého psychologa Philipa Zimbarda, koordinátora Stanfordského experimentu

Philipe Zimbardo

Paměti psychologa

Rozhovor s Danielem Hartwigem

Překlad Linda Bartošková

V knize PAMĚTI PSYCHOLOGA vzpomíná Zimbardo na své těžké dětství v Bronxu v době hospodářské krize, na předsudky okolí i vlastní rodiny. Popisuje spolupráci se Stanley Milgramem, spolužákem ze střední školy a část knihy patří vzpomínkám na studium na vysoké škole a na začátky psychologické praxe v laboratoři se zvířaty. Zimbardo seznamuje čtenáře také se svou přednáškovou a pedagogickou činností, věnuje se průběhu a důsledkům svého světoznámého Stanfordského experimentu i hodnocení aféry kolem věznice Abú Ghrajb. Profesní záběr Philipa Zimbarda je široký, zkoumal například oblasti a podoby zla, vězeňské systémy, ovládání mysli, poslušnosti, stydlivosti, kniha tak nabízí široký pohled do dějin psychologie ve 20. století.

K dostání také jako e-kniha.

ISBN: 978-80-262-1748-0

Nakladatelství: Portál, s. r. o.

https://nakladatelstvi.portal.cz/nakladatelstvi/aktuality/100878/unikatni-pameti-celosvetove-znameho-psychologa-philipa-zimbarda-koordinatora-stanfordskeho-experimentu

obchod.portal.cz

Klíčová slova ČR-literatura-nakladatelství-Portál

Oblast
Praha, Česká republika (ce)

Kategorie
Kultura

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.