bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Rittich drží Černého Petra, Andersen jen na lavičce. Toronto vsadí na Campbella!

20. května 2021, 10:00

Tomáš Zatloukal

Stylová pocta. David Rittich si nechal vyrobit chrániče ve stylu torontské klubové ikony Felixe Potvina a srdce nostalgiků plesají. Otázkou ovšem zůstává, zda je vůbec někdy uvidíme během soutěžního zápasu NHL v akci. Český gólman totiž jde do play-off jako trojka. Přednost před ním a také před štědře placeným Dánem Frederikem Andersenem dostane muž, co letos shodou okolností překonal jeden z Potvinových rekordů. Jack Campbell.

Vypadat mezi třemi tyčemi jako Potvin a chytat tak, to jsou dvě odlišné věci.

Zatímco Rittichovi se díky novým betonům, lapačce a vyrážečce daří to první, Campbell zvládl to druhé.

Sezonu odstartoval devětadvacetiletý Američan 11 výhrami, čímž obral Potvina o klubové maximum a Careyho Price o ligový rekord. Mimochodem, právě s Pricem bude Campbell v prvním kole vyřazovacích bojů svádět brankářský duel.

Zaslouženě.

Konkurenci přechytal, případně využil její absence.

Nejprve se vraťme k Rittichovi. Jihlavský sympaťák se v dresu Javorových listů žel nerozpomenul na někdejší solidní výkony, jež předváděl u calgarských Plamenů, a víceméně pohořel. Inkasoval pár laciných gólů, vyhrál jediný mač.

Očekávalo se, že vyřazovací boje odchytá Andersen, jenže ten při návratu na samém sklonku základní části nepůsobil zrovna dvakrát jistě. A tak bude na svou šanci vyčkávat na střídačce. Kdo ví, třeba přijde bleskurychle.

"Rozhodli jsme se pro Jacka i kvůli tomu, v jaké situaci je Fred. Dlouho nehrál, Jack během jeho absence chytal extrémně dobře. Jednoznačně si zaslouží nastoupit do prvního mače s Montrealem," povídá pro The Score kouč Sheldon Keefe.

Tomu se zamlouvají i Campbellova čísla z této sezony. Pochytal 92,1 % střel soupeřů, navrch se mu velmi dařilo proti Canadiens. Z šesti partií čtyři vyhrál, měl v nich úspěšnost 91,8 %.

"V základní části pro nás odvedl senzační práci. Věří si a svou sebedůvěru přenesl na celý tým. Kluci mu důvěřují. Vědí, že se na něj mohou spolehnout," dodal Keefe o vlasatém borci, jemuž se podle slavné značky polévek přezdívá "Soupy".

Campbella dnes čeká premiéra v bitvách o Stanley Cup. V klíčové fázi sezony si zachytá prvně od roku 2017, kdy zářil v AHL. Splatí Keefemu důvěru?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.