Skupina DRFG uzavřela spolupráci s developerem Domoplan. Společně postaví byty za miliardy

Investiční skupina DRFG, jeden z největších správců komerčních nemovitostí v České republice, letos vstoupila do oblasti rezidenčního developmentu. Prvním z developerských počinů bude Rezidence Spojovací v pražských Vysočanech přesahující 320 milionů korun

Investiční skupina DRFG, jeden z největších správců komerčních nemovitostí v České republice, letos vstoupila do oblasti rezidenčního developmentu. Prvním z developerských počinů bude Rezidence Spojovací v pražských Vysočanech přesahující 320 milionů korun Zdroj: DRFG

Investiční skupina DRFG a developerská společnost Domoplan uzavřely dlouhodobou spolupráci na výstavbu bytových domů po celém Česku. Aktuálně mají rozjednané investice v řádu 5 až 6 miliard korun. První společný projekt zahájí ještě v tomto roce v Brandýse nad Labem.

Investiční skupina DRFG do loňského roku preferovala především investice do již postavených komerčních nemovitostí, především se jednalo o maloobchodní plochy. Nyní však rozšiřuje svůj záběr také o logistické nemovitosti a právě byty. Prvním z developerských počinů bude rezidence Spojovací v pražských Vysočanech přesahující 320 milionů korun. 

Jelikož DRFG chce investovat do bytové výstavby, domluvila se na spolupráci s developerskou společností Domoplan. Ta je na trhu jedenáct let a za tu dobu postavila byty v hodnotě přesahující 600 milionů korun.

„Spolupráce našich společností trvá už několik let. DRFG prostřednictvím své vlastní distribuční sítě nabízí akcie investičního fondu Domoplan na volném trhu. O projekty je velký zájem, proto jsme se rozhodli podílet se na jejich výstavbě finančně a vytvořit pro naše investory nový produkt. Společně tak máme možnost budovat i větší projekty, které mají mnohem vyšší investiční náklady,“ řekl ke spolupráci investiční ředitel Josef Šilhánek.

Ceny bytů rostou navzdory pandemii:

Video placeholde
Ceny nemovitostí v posledních letech vystřelily raketovým tempem. Nejvíce vzrostly ceny bytů v Praze. • Mall.tv

Aktuálně DRFG a Domoplan spolupracují na projektech v trží hodnotě 2,5 miliardy v několika českých lokalitách. Ještě do konce roku se plánuje zahájení výstavby projektu v Brandýse nad Labem. Celkem mají rozjednané investice v řádu 5 až 6 miliard korun

„Jsem velmi rád, že se skupina DRFG přidala mezi další naše silné investory, kteří s námi spolupracují a pomáhají tak vzniku zajímavých a hodnotných projektů,“ uvedl Tomáš Vavřík, zakladatel a majitel společnosti Domoplan.

DRFG se věnuje strukturování akvizic a zajištění profinancování projektů. Prostřednictvím své společnosti Chytrý Honza nabízí koncovým zákazníkům navíc také finanční služby jako sjednání hypotéky nebo pojištění. Domoplan zajišťuje technickou a projektovou realizaci záměrů a zodpovídá za kvalitu stavebního procesu.