4 hlavní důvody, proč se vyplatí provést si srovnání pojištění vozidel

4 hlavní důvody, proč se vyplatí provést si srovnání pojištění vozidel

V současné době, kdy roste inflace a dochází ke zdražování prakticky veškerého zboží a služeb, je dobré hledat možnosti úspor, abyste měli své rodinné výdaje pod kontrolou. To platí také v případě, že jste majitelem motorového vozidla a potřebujete si zajistit nové povinné ručení, případně havarijní pojištění a další druhy pojistek, díky nimž minimalizujete riziko, že vás při případné nehodě čekají velké finanční náklady. Z celé řady důvodů je praktické si vždy před podpisem nové smlouvy provést důkladné srovnání pojištění vozidel.

1. Získáte přehled o aktuálních nabídkách

V tuzemsku se srovnání pojištění vozidel vyplatí už jen z toho důvodu, že zde existuje poměrně značné množství pojišťoven, takže se dá vybírat z desítek variant pojišťovacích produktů. Kdo není v obraze, snadno se mu může stát, že si zvolí pojištění, které mu nebude plně vyhovovat, respektive za něj utratí zbytečně moc peněz.

Srovnání pojištění vozidel je v současnosti poměrně snadné. Rozhodně už nemusíte osobně běhat na pobočky jednotlivých firem, jež pojistky uskutečňují. Vše se dá zkontrolovat a porovnat přes internet, tedy z klidu a pohodlí domova. Zvolíte-li k tomuto účelu specializované weby, zabere vám celá akce jen pár minut, přičemž stačí, když u sebe máte nezbytné doklady totožnosti, řidičský průkaz a údaje o vašem vozidle – osobním či užitkovém automobilu, motorce apod.

2. Úspora peněz

Při srovnání pojištění vozidel snadno zjistíte, zda na trhu aktuálně není cenově výhodnější produkt, než který jste používali doposud. Rozdíly v cenách jednotlivých pojištění od společností, jež je nabízejí, mohou být až v řádech desítek procent, takže se dají měsíčně při vhodné volbě ušetřit minimálně stovky korun. A to rozhodně není zanedbatelná suma, spoustě lidí takovéto uspořené finanční prostředky uleví z hlediska jejich domácího rozpočtu. Zbude pak více peněz třeba na palivo, potažmo běžné denní nákupy potravin atd.

3. Lepší služby

Řada společností dnes poskytuje cenově výhodné pojištění vozidel, v jehož rámci přitom máte i různé bonusy a slevy. Typicky se jedná například o slevu za ujeté kilometry bez nehod, díky čemuž máte možnost získat pojištění vozidla výrazně levněji nežli řidiči, kteří často bourají. Při srovnání pojištění vozidel si rovněž uděláte přehled o tom, jak je to s asistenčními službami a různými poplatky navíc. Leckdy se na první pohled méně výhodná nabídka ukáže jako ideální, neboť právě při započtení všech bonusů a služeb ušetříte více peněz nežli v okamžiku, kdy zvolíte opticky nejnižší nabídku.

4. Možnost sjednání online

Na základě srovnání pojištění vozidel na specializovaném webu lze okamžitě uzavřít novou smlouvu. Kupříkladu při sjednání povinného ručení obdržíte na emailovou adresu zelenou kartu a můžete opět bez obav jezdit. Ve fyzické formě vám pak přijde do několika dnů od uzavření pojistné smlouvy do vaší poštovní schránky, respektive na adresu, již ve formuláři uvedete.

O autorovi angelo

Komentáře

Emailová adresa nebude publikována. Povinné pole jsou označena *

*