Hlavní obsah

Oslavy se trochu vymkly z rukou...Hvězda Premier League zatčena za jízdu v opilosti

Burnley/Praha

Hráči anglického Burnley byli po výhře nad Fulhamem (2:0), kterou si zajistili setrvání v Premier League, nadšení. Setrvání v lize bujaře oslavovali v autobuse na cestě zpět do Burnley a poté se rozešli do svých domovů. Útočník Ashley Barnes se však rozhodl odjet, a to se mu vymstilo.

Foto: Catherine Ivill, ČTK/AP

Útočník Burnley Ashley Barnes (vlevo) v zápase s Fulhamem

Článek

V časných ranních hodinách jej totiž zastavila policie a musel se podrobit dechové zkoušce. Po čtyřhodinové alkoholové jízdě rozhodně nestačil vystřízlivět a policisté ho proto zadrželi a obvinili z řízení pod vlivem alkoholu.

Jednatřicetiletý Barnes byl zadržen nedaleko od svého domu, okolnosti vyplouvají na povrch až nyní. Manažer týmu Burnley Sean Dyche je z celé situace rozhořčený. "Sean je přísný, co se týče disciplíny svých hráčů a od hráče, jako je Ashley, hodně očekává," uvedl jemu blízký zdroj.

Fotbalista prý svého činu lituje. Z vězení byl propuštěn na kauci, ale od zápasu s Fulhamem do hry nenaskočil. Figuroval pouze mezi náhradníky. Kvůli svému činu bude také čelit internímu disciplinárnímu řízení. „Burnley FC prosazuje zodpovědné chování a očekává jej od všech svých hráčů a zaměstnanců. Proto bude klub po skončení soudního řízení tuto záležitost důkladně vyšetřovat," uvedl klub v prohlášení. Soud fotbalistu čeká v polovině června.

Reklama