Posily pro Votroky? Sabou říká, že nepůjdou do žádných harakiri. Ottmara už se příští sezona týkat nebude...

Posily pro Votroky? Sabou říká, že nepůjdou do žádných harakiri. Ottmara už se příští sezona týkat nebude...

I když ještě druholigový ročník neskončil, sportovní ředitel hradeckých Votroků Jiří Sabou už musí myslet dopředu na prvoligovou sezonu 2021/2022. I kvůli tomu dotahuje složení nového realizačního týmu a postupně ladí také hráčský kádr.

"Současně s tím, jak se soustředíme na konec téhle sezony, se už připravujeme na tu novou. Dotahujeme složení realizačního týmu, protože víme, že hlavní trenér Zdenko Frťala a asistent Ondra Prášil pokračovat nebudou. Taky řeším prodlužování smluv u některých hráčů a letní pohyby v kádru," pronesl na webu fchk.cz funkcionář východočeského celku.

Podle spekulací dorazí pod Lízátka velezkušený Miroslav Koubek. "Prioritou opravdu je dohrát důstojně tuto sezonu. Jednání probíhají, ale formálně nejsou dotažena, takže je v tuto chvíli předčasné cokoli komentovat," doplnil někdejší záložník s minulostí ve Viktorii Žižkov či Teplicích.

S kým vším se jedná o prodloužení kontraktu? "Některé kluky už jsme dotáhli. Podařilo se s Teplicemi dokončit oboustranné uplatnění opce a finalizovat přesuny Petra Kodeše a Roba Jukla, na další sezonu jsme prodloužili smlouvy Kuby Rady, Erika Prekopa a Otto Urmy," ozřejmil na webu fchk.cz Sabou, jehož jedenáct duelů v řadě neporažený celek se ve zbytku května utká s Líšní a Vlašimí.

Hovořit o dalších letních změnách je podle něj předčasné. "V mých očích má stávající tým sílu, ale je nám jasné, že první liga je kvalitou jinde. Každopádně nepůjdeme do žádných harakiri. Posílit na několika postech potřebujeme, na tom usilovně pracujeme," potvrdil hradecký představitel.

Sedmatřicetiletý veterán Radim Ottmar, jenž v této sezoně nastoupil jen šestkrát, už u prvoligových bojů ovšem nebude. "Kariéru ukončí Radim Ottmar, který se do dějin klubu zapsal výrazným písmem. Neodchází ale z klubu, od nové sezony bude trénovat brankáře v naší klubové akademii," zakončil na stránkách fchk.cz šestačtyřicetiletý Sabou.

Ohromný úspěch, ani si to ještě pořádně neuvědomujeme, raduje se Petržela z postupu do Evropy. Zláká k sobě Limberského?


Zdroj: fchk.cz