Dukla zkouší čtyři hráče. Ujčíkovi se jich hlásilo 24, přípravu zpestří i led

Foto: Tomáš Lysý, hcdukla.cz

21. května 2021, 15:19

Adam Bagar

Hokejisté Jihlavy ve čtvrtek vstoupili do přípravy na novou prvoligovou sezonu 2021/22. Trenérům Viktoru Ujčíkovi, Karlu Nekvasilovi a Petru Jarošovi se hlásili i čtyři noví hráči na zkoušku.

O smlouvu a místo v jihlavské sestavě se během následujících týdnů porvou brankáři David Marek s Adamem Wolfem, obránce Tomáš Janoušek a útočník Vladislav Houška.

Trenéři je uvidí i přímo na ledě, kterým si Dukla v pondělky a čtvrtky zpestří přípravu. „Kvůli tomu jsme chtěli, aby tady kluci byli,“ uvedl na klubovém webu kouč Viktor Ujčík.

„Vypozorujeme si jejich návyky a zvyky, schopnosti a dovednosti. Podle toho se budeme s hráči domlouvat, zda budou pokračovat, nebo zkusíme někoho jiného,“ dodává.

23letý dlouhán David Marek by se rád na Vysočinu vrátil po dvou letech strávených v polském Jastrzebie, před odchodem chytal ve druhé lize za mateřský Havlíčkův Brod.

O dva roky mladší Adam Wolf patří rovněž k vytáhlým gólmanům. Naposledy působil v Prostějově, dřív si zachytal i za Spartu, Litoměřice, Kadaň či švédské Södertälje.

20letý Tomáš Janoušek čeká na svou soutěžní premiéru mezi muži. V roce 2016 vyměnil České Budějovice za Hradec Králové, kde ale šanci zahrát si mezi elitou nedostal.

Zato stejně starý Vladislav Houška už si extraligu jednou zkusil v dresu Mladé Boleslavi, na kontě pak má prvoligové starty za Přerov, Sokolov, Ústí nad Labem a Kadaň.

Trenérský štáb přivítal na úvod přípravy celkem 24 hráčů. Další dva – obránce Ján Niko a útočník Matěj Zadražil – se připojí k jihlavskému týmu na startu příštího týdne.

Aktuální soupiska HC Dukla Jihlava

Brankáři:
David Marek, Adam Wolf (oba zkouška).

Obránci:
Vlastimil Bilčík, Filip Dundáček, Adam Dvořák, Filip Eliáš, Tomáš Janoušek (zkouška), Daniel Kowalczyk, Lukáš Mareš, Ján Niko.

Útočníci:
Vítězslav Brož, Richard Cachnín, Tomáš Čachotský, Patrik Čermák, Jiří Fronk, Tomáš Harkabus, Tomáš Havránek, Filip Helt, Vladislav Houška (zkouška), Jakub Illéš, Miroslav Juda, Peter Lichanec, Jan Nevšímal, Filip Seman, Josef Skořepa, Matěj Zadražil.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz