Hradec čeká korunovace, ale i rozlučka s Frťalou či Ottmarem. V první lize už Votroky povede Koubek

Hradec čeká korunovace, ale i rozlučka s Frťalou či Ottmarem. V první lize už Votroky povede Koubek

Hradec Králové už pouze dohrává sezónu, neboť si postup mezi elitu a zároveň vítězství ve druhé nejvyšší soutěži zajistil už v předstihu. O víkendu jej čeká poslední letošní domácí bitva a to s Líšní, druhým týmem ve FNL

Za týden ještě hradecký tým odehraje duel ve Vlašimi, ikonický nádech bude mít ale právě poslední domácí zápas v této povedené sezóně, který je na programu právě už v sobotu. Votroci totiž odehrají poslední duel na Malšovickém stadionu, rozloučí se s dlouholetým brankářem Ottmarem, ale i s koučem Zdenkem Frťalou. Toho v létě nahradí Miroslav Koubek, jenž už převezme prvoligový tým.

Doma ale Hradec čeká nepříjemný soupeř, v Líšni totiž na úvod jarní části sezóny prohrál. "Líšeň má blízko Zbrojovku i další kluby, nikdo s nimi nijak moc nepočítal, přesto se nenápadně drží v popředí tabulky. Nejsou zatíženi tím, že musejí postoupit, je tam psychický faktor, fotbal si užívají,“ je si vědom Zdenko Frťala.

Vzhledem k tomu, že mají oba týmy v tabulce své postavení jisté, tak Hradec bude hrát hlavně o důstojné rozloučení nejen trenéra, ale třeba i gólmana Ottmara. „Oťas je s Vlčákem a Urmičem jeden ze tří mohykánů, kteří tady s námi prošli celou cestu. Celou dobu byl příkladný profesionál a je obdivuhodné, jak dokázal být ve svém věku pořád připravený – ať už plnil mezi brankáři jakoukoli roli. Je to srdcař, vždycky si vážil toho, že může v tomhle klubu působit,“ pochválil Ottmara Frťala.

On sám se s Votroky rozloučí jako vítěz FNL a trenér, který mužstvo po několikaleté pauze dovedl zpět mezi ligovou elitu. 

zdroj: FC Hradec Králové