Bytosti a monstra

Upír z Düsseldorfu chtěl slyšet, jak mu z krku stříká krev. Skončil pod gilotinou

Peter Kürten se narodil jako nejstarší z 13 dětí. Mládí strávil v chudobě v krutých podmínkách. Mohlo právě dětství za to, že z něj vyrostl “upír z Düsseldorfu”?

Navštivte také:
Dívka, která žila v šatníku: oklamala policii i rodiče

Peter Kürten přišel na svět v květnu 1883 v Kolíně nad Rýnem. Rodiče byli chudí, postupně rozrůstající se rodina žila v jednom pokoji. Otec byl sadistický alkoholik, který bil své děti. Synové a dcery navíc museli přihlížet tomu, jak otec pravidelně znásilňuje jejich matku.

Možná i proto navázal devítiletý Peter zvrácený vztah s odchytávačem toulavých psů, který žil v téže budově. Od něj se chlapec naučil zoofilním praktikám. Netrvalo dlouho a Kürten se sám oddával souloži s ovcemi a kozami, přičemž je bodal nožem. V dospělosti se také přiznal, že jako chlapec utopil dva spolužáky. Když se plavili na voru, jeden z nich spadl do Rýna a druhý mu skočil na pomoc. Kürten je pak zatlačil pod vor. Jejich smrt tehdy vyhodnotili jako nehodu.

Navštivte také:
Skutečný doktor Hyde chtěl otrávit rodinu kvůli penězům

V 16-ti utekl z domu a začal se věnovat drobné kriminalitě. Více času trávil za mřížemi než na svobodě a jednou skončil i na samotce. V ní si rozvinul perverzní představy. Masturboval během toho, jak si v mysli vybavoval různé brutální sexuální zločiny. Dokonce se mu to tak zalíbilo, že naschvál znovu porušil vězeňské předpisy, aby se opět dostal na samotku.

První vražda
V květnu 1913 se dopustil první vraždy (již jako plnoletý). Jeho obětí byla desetiletá Christine Kleinová. Spala ve svém pokoji na patře hostince, ve kterém pracovali její rodiče. Kürten se vloupal do bytu, kde plánoval krást, a během toho, jak hledal cennosti, narazil v jedné z místností na malou Christine. Škrtil ji, dokud neupadla do bezvědomí, pohlavně ji zneužil a následně jí kapesním nožem podřízl hrdlo.

Netrvalo dlouho a policie zatkla psychicky nemocného muže, který se k vraždám přiznal. Zavřeli ho do blázince a případ uzavřeli. Jenže vraždění pokračovalo.

Podezření tehdy padlo na Christinina strýce, který chtěl od jejího otce půjčku. Muž nesouhlasil a jeho odmítnutý bratr mu začal vyhrožovat. Kvůli nedostatku důkazů ho ale neodsoudili.

Před dalším řáděním zabránil Kürtenovi povolávací rozkaz do armády. Z vojska ale dezertoval a opět skončil v base. Propustili ho v roce 1921 a krátce poté si vzal za ženu bývalou prostitutku. Osm let žil poměrně běžným životem, ale pak se opět vrátil ke zločinům. Vloupačky rychle přerostly do znásilňování a nakonec vražd.

Navštivte také:
Kanibal z Kobe si pochutnal na spolužačce, před soud se nepostavil

8. února 1929 zavraždil v Düsseldorfu devítiletou Rosu Ohligerovou, 13krát ji bodl nůžkami. Tělo hodil v parku do keřů a mnohokrát se vrátil na místo činu, protože tam prý pociťoval hluboké uspokojení. I sexuálně. Při poslední návštěvě tělo polil benzínem a zapálil ve snaze zlikvidovat důkazy.

Šel zejména po ženách
O pět dní později pobodal 45-letého muže. V následující den se vrátil na místo činu a živě diskutoval s detektivem, který vraždu vyšetřoval.

Média začala vraždy pozorně sledovat a Kürtenovi dali přezdívku “upír z Düsseldorfu”. Netrvalo dlouho a policie zatkla psychicky nemocného muže, který se k vraždám přiznal. Zavřeli ho do blázince a případ uzavřeli.

Navštivte také:
Město se bálo tmy. Vraha, který zabíjel za měsíčního svitu, nikdy nenašli

Jenže vraždění pokračovalo. V srpnu 1929 dvě sestry, pětiletá Gertrude a 14-letá Louise odcházely z dětského hřiště, když k nim přistoupil Kürten. Dal starší dívce peníze a požádal ji, aby mu zašla koupit cigarety. Slíbil, že dá na Gertrudu pozor. Když Louise odešla, muž mladší dívku uškrtil a podřezal jí hrdlo. Když se Gertrude vrátila, uškrtil i ji a navíc jí uřízl hlavu.

V září znásilnil a ubil na smrt další dívku, v říjnu zase mladou ženu. V listopadu 35krát bodl pětiletou dívku. Tělo ukryl, ale o dva dny později poslal do novin mapu s označením místa, kde leží.

Konec řádění
Některé oběti jeho útoky přežily, ale nedokázaly Kürtena popsat. Dokud nepřišla Maria Budlicková. 14. května 1930 ji Kürten potkal na tramvajovém nástupišti. Maria byla nezaměstnaná a hrozilo, že přijde o střechu nad hlavou. Muž jí nabídl bydlení a pozval ji do bytu, který si pronajímal právě kvůli vraždění. Zde s ní chtěl mít sex, ale Maria odmítla, a tak jí překvapivě nabídl, že ji doprovodí zpět na nástupiště. Cestou ji znásilnil, ale nezabil. Žena vše oznámila policii a dovedla muže zákona do Kurtenova bytu. Zločinec se zde sice nenacházel, ale dny jeho bestiálního řádění byly sečteny.

Muž si to uvědomoval a o všem vyprávěl své manželce. Chtěl, aby ho šla udat a dostala odměnu, kterou policisté vypsali za Kurtenovo dopadení. 30. května tak žena opravdu udělala a dovedla policisty do kostela, kde se její muž bez odporu vzdal.

Navštivte také:
Ufo v přístavu Shag Harbour: Neznámý a nevyšetřený incident

Během vyšetřování se přiznal k 79 různým zločinům a užíval si, když o nich mohl policistům vyprávět a popisovat je do nejmenších detailů. Obvinili ho z devíti vražd a sedmi pokusů o vraždu. 13. dubna 1931 se postavil před soud a během procesu neprojevil žádnou lítost. Už 2. července ho popravili gilotinou v Kolíně nad Rýnem. Svá poslední slova řekl vězeňskému psychiatrovi, když ho vedli na popravu. Zněly:

Řekněte mi, když mi useknou hlavu, budu ještě alespoň na malý moment slyšet, jak mi z krku srší krev? To by bylo potěšení nad všechna potěšení.”

k0m1s

Jsem obyčejný člověk, který ve svém volném čase tvoří zajímavé webové stránky. Poslední dobou se velmi zajímám o tajemno, z čehož vznikl i tento web.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button

Bylo zjištěno blokování reklam

Prosíme, vypněte blokování reklam pro tento web. Reklamy nám pomáhají s provozem webu. Děkujeme.