InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Timudej

    sobota 4.5 20:00 - MC Fabrika, České Budějovice

    Koncert.

  • Slavičí dům - pozvánka na benefiční představení

    sobota 4.5 19:30 - Třeboň, Divadlo J. K. Tyla

    Divadelní představení.

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fotbalisté Písku uzavřeli jarní přípravu výhrou nad budějovickou devatenáctkou

ČESKÉ BUDĚJOVICE - Po výhře nad divizním Lomem zamířili fotbalisté třetiligového Písku do krajského města, kde poměřili síly s devatenáctkou Českých Budějovic. Domácí šli do vedení po půl hodině hry, kdy se prosadil Vítovec. Svěřenci Milana Nouska ale ještě do přestávky díky trefě Štěpána Koreše srovnali a do druhého poločasu se šlo za remízového stavu. Hosté navázali na závěr první půle a už po čtyřech minutách šli gólem Toma Ulbricha do vedení. Mladíkům z Dynama se ještě podařilo srovnat, pak už ale do černého pálili pouze žlutomodří a nakonec si ze Složiště odvezli výhru 4:2. Nyní čeká písecké hráče přestávka. Mužstvo sejde se v polovině června, kdy odstartuje letní příprava.

Dynamo České Budějovice U19 – FC Písek 2:4 (1:1)

Branky: 35. Vítovec, 58. Petr – 44. Koreš, 49. Ulbrich, 61. Stejskal, 71. Šťástka

Písek: 1. poločas: Satrapa – Sajtl, Běloušek, V. Kulík, Kotrba – Hrachovec, K. Kulík – Voráček, Koreš, Kortan – Šplíchal. 2. poločas: Matějka – Benetka, Vacovský, V. Kulík, Vojta – Velek, K. Kulík – Stejskal, Ulbrich, Janoušek – Šplíchal (69. Šťástka)

Písečtí se uvedli dvěma slibnými příležitostmi v úvodní čtvrthodině. Po rohovém kopu trefil hlavičkující Voráček spojnici břevna a tyče, zatímco Šplíchal v sólu si dal míč trochu dál od nohy a umožnil zakročit vybíhajícímu brankáři. Následně po trestném kopu domácích musel prokázat své kvality písecký gólman Satrapa, jemuž se podařilo vytěsnit míč na roh. Skóre otevřel ve 35. minutě budějovický Vítovec, jenž po přihrávce z levé strany uklízel balon do odkrytého prostoru mezi tyčemi -1:0. Za pouhé tři minuty se úspěšný střelec řítil sám proti Satrapovi, ale pálil do levé tyče. Minutu před koncem poločasu se dostali hosté do brejku dva na jednoho a ze Šplíchalovy nabídky vytěžil Koreš vyrovnávací gól -1:1. Po obrátce zaujal pozici v písecké brance Ondřej Matějka (ročník 2002), který přišel na zkoušku z Příbrami. „Máme s ním dohodu na nějaké další spolupráci,“ upřesnil trenér Milan Nousek ml. Písečtí ve 49. minutě otočili stav zásluhou Ulbricha, jenž mířil k pravé tyči po Šplíchalově přihrávce – 1:2. Dynamáckou devatenáctku vrátil do zápasu v 58. minutě Petr, který po centru vyrovnal hlavou. Nerozhodný stav vydržel pouhé tři minuty. Třetiligový tým poslal znovu do vedení přízemní střelou k levé tyči Stejskal 2:3. V 71. minutě uzavřel gólový účet písecký Šťástka, který překvapil budějovického brankáře zblízka po předchozí pěkné akci Benetky. Následné šance hostujících hráčů Vojty a Ulbricha už výsledek nezměnily.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace