Zavřít reklamu

Pokud nevíte, na co o víkendu koukat, tak vám přinášíme žebříček Netflix TOP 10 v České republice k 22. květnu 2021. Na první příčce je žhavá novinka s Amy Adams v hlavní roli filmu Žena v okně, hned druhý je aktuálně velice populární mexický seriál Kdo zabil Saru?. Žebříček každý den sestavuje server FlixPatrol.

1. Žena v okně / The Woman in the Window

(hodnocení na ČSFD 54 %) 

Kvůli agorafobii se drží doma, ale posedlost novými sousedy jí nedá spát – psycholožka, co se snaží vyřešit brutální zločin, který na vlastní oči viděla z okna. Jedná se o nové zpracování známého díla od Alfreda Hitchcocka z roku 1954 Okno do dvora. V hlavní roli se zde představí Amy Adams, Gary Oldman, Julianne More nebo Jennifer Jason Leigh.


2. Kdo zabil Saru? / Who Killed Sara?

(hodnocení na ČSFD 64 %) 

Álex chce za každou cenu prokázat, že na něho hodili sestřinu vraždu, a neváhá se mstít. Rozhodne se vytáhnout na světlo mnohem víc než jen skutečného pachatele. První série o deseti dílech vám vydrží hned na 12 a půl hodiny, což je pořádná porce zábavy.


3. Sexify

(hodnocení na ČSFD 65 %) 

Studentka s mizivými milostnými zkušenostmi vymýšlí s partou kámošek inovativní sex appku. Aby uspěly mezi tvrdou konkurencí, musí ale zkoumat znepokojivý svět intimity. Tato polská série čítá na 8 epizod a pokud byste ji dali na jeden zátah, vydrží vám na téměř 6 hodin.


4. Padesát odstínů šedi / Fifty Shades of Grey

(hodnocení na ČSFD 41 %) 

Tichá a nenápadná studentka anglické literatury Anastasia je pověřena připravit rozhovor do studentského časopisu s úspěšným podnikatelem Christianem Greyem. Už během prvního setkání mezi nimi přeskočí jiskra. Přestože se ji Grey svým chladným a odměřeným chováním snaží odradit, má ho plnou hlavu, což ještě prohloubí jejich další pracovní setkání. V hlavních rolích erotického dramatu se představí Dakota Johnson a Jamie Dornan.


5. Love, Death & Robots

(hodnocení na ČSFD 82 %) 

Děsivá stvoření, zlá překvapení a temná komedie se snoubí v této antologii animovaných příběhů, kterou představili Tim Miller a David Fincher. Každý díl je přitom diametrálně odlišný, kdy celý komplet může vzdáleně připomínat sérii Animatrix. První série má 18 epizod a vydrží vám na 5 a půl hodiny.


6. Rodina na baterky / The Mitchells vs. The Machines

(hodnocení na ČSFD 80 %) 

Nesmírně talentovaná, leč trochu samotářská Katie Mitchellová je přijata na vysokou školu svých snů. Plány na odlet jí však překazí její táta Rick, svérázný milovník přírody, který rozhodne, že spolu se zbytkem rodiny Katie na vysokou školu odvezou, aby se ještě vzájemně naposledy užili. Tento animáč pobaví nejen děti, ale i dospělé, kteří se v něm jistě najdou.


7. Jupiter’s Legacy

(hodnocení na ČSFD 64 %) 

První generace superhrdinů se skoro sto let starala o to, aby byl svět v bezpečí. To samé se teď očekává od jejich dětí. Nečekejte zde nic jako jsou Avengers nebo Liga spravedlnosti, pokud ale máte rádi superhrdinskou tématiku, zatím uveřejněných 8 epizod vám vydrží na 6 hodin.


8. URNA: Útvar Rozhodně Neživých Agentů / R.I.P.D.

(hodnocení na ČSFD 58 %)

Elitní detektiv Nick Walker zahyne v přestřelce a dostane druhou šanci na onom světě v Útvaru rozhodně neživých agentů. Je to největší policejní složka tvořená dušemi nejlepších strážců zákona, kteří kdy chodili po světě. Na příkaz „shora“ agenti vyhledávají a deportují ze Země bytosti, které sice vypadají jako lidé, ale ve skutečnosti jde o vysoce škodlivé tvory, jejichž pravá podoba je děsivá, povaha ďábelská a touha ovládnout svět silná. V hlavních rolích Jeff Bridges, Ryan Reynolds a Kevin Bacon.


9. Světlo a stíny / Shadow and Bone

(hodnocení na ČSFD 74 %) 

Když mladá bojovnice projeví kouzelné schopnosti, které by mohly sjednotit její svět, začnou proti ní kout pikle temné síly. 8 epizod tohoto akčního, drama a fantazy seriálu, který vychází z knižní předlohy, vám vydrží na 7 hodin.


10. Kyslík / Oxygen

(hodnocení na ČSFD 66 %)

Mladá žena se probudí v kryokomoře a nic si nepamatuje. Musí si ale vybavit, kdo je, a dostat se ven dřív, než jí dojde kyslík. Režie se ujal Alexandre Aja, který stojí za horory Hory mají oči nebo Piraňa 3D, ale i poměrně povedenými Rohy s Danielem Radcliffem v hlavní roli. Zde je to však o herním koncertu Mélanie Laurent, která pro vyjádření svého charakteru dostala opravdu málo místa. 

.