Kopřiva si odbyl premiéru v kvalifikaci turnaje ATP. V Bělehradu skončil před branami hlavní soutěže

23. 5. 2021, 13:59
Aktuality 1
ATP BĚLEHRAD - Vít Kopřiva vypadl při své premiéře v kvalifikaci turnaje ATP 250 v závěrečném druhém kole, v Bělehradu 23letý český tenista podlehl dvakrát 4-6 favorizovanému Španělu Robertu Carballésovi. Do hlavní soutěže se zatím nedostal ani jako lucky loser, tuto pozici ve srbské metropoli obsadili dva ze čtyř poražených kvalifikantů.
Vít Kopřiva

Vít Kopřiva si letos zahrál první dvě challengerová semifinále a ve světovém žebříčku se posunul na 256. místo, což mu pomohlo k premiéře v kvalifikaci turnaje ATP. 

Debut si odbyl v Bělehradu, kde v sobotu porazil Rusa Alexeje Vatutina, ale dnes v závěrečném druhém kole nestačil na 97. hráče světa Roberta Carballése. O pět let staršímu Španělovi podlehl 4-6 4-6.

23letý český tenista sice začal výborně po zisku 12 z úvodních 14 výměn vedl 3-0, ale náskok neudržel. V dalším průběhu už se mu žádný brejk nepovedl, sám naopak neodvrátil ani jeden ze tří brejkbolů a po hodině a půl hry byl vyřazen. 

Šanci dostat se do hlavní soutěže má ještě jako lucky loser. První dvě volné pozice už ale obsadili Mats Moraing a Slovák Lukáš Klein. Kopřiva nyní musí čekat, jestli se ještě někdo další neodhlásí.

Antukový turnaj ATP v Bělehradu se letos koná už podruhé. Hvězdou akce ve svém rodném městě je znovu světová jednička Novak Djokovič, který před měsícem vypadl v semifinále s Rusem Aslanem Karacevem. V příštím týdnu začne ve 2. kole proti Moraingovi, nebo Bělorusu Egoru Gerasimovovi, ve čtvrtfinále by mohl narazit na nebezpečného uruguayského antukáře Pabla Cuevase. Nasazenou dvojkou he Francouz Gaël Monfils.

• ATP 250 BĚLEHRAD •
Srbsko, antuka , 511.000 eur
nedělní výsledky (23. 05. 2021)
• Kvalifikace - 2. kolo •
Carballés (Šp.) - Kopřiva (ČR) 6-4 6-4
• Dvouhra - 1. kolo •
Chardy (Fr.) - Sandgren (USA) 6-4 6-2
Krstin (Srb.) - Soon Woo Kwon (Korea) 6-2 3-6 6-1
Coria (Arg.) - Topo (Srb.) 4-6 6-2 6-0
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
Rafaeoli25
Kopřiva nikoho nezajímá, chudák smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist