Zde může být vaše reklama.

Smutné loučení Sigma doma prohrála s Mladou Boleslaví

Sigma doma prohrála s Mladou Boleslaví

foto: Petr Pelíšek

23. 05. 2021 - 19:13

Fotbalisté SK Sigma Olomouc poslední domácí zápas sezónu nezvládli. Na Andrově stadionu ve 33. kole FORTUNA:LIGY prohráli s Mladou Boleslaví nula tři. Duel byl posledním domácím pro trenéry Radoslava Látala a Jiřího Nečka a záložníka Davida Housku.

V olomoucké sestavě vlivem zranění a nemocí mnoho z obvyklého nezůstalo. Scházeli kapitán Roman Hubník, Lukáš Greššák, Jakub Yunis, Michal Vepřek, Martin Nešpor, Martin Sladký, Jan Štěrba, Pablo González, Matúš Macík, Jaroslav Mihalík a také útočníci Dominik Radič a Jean Luc Assoubre.

Na začátku se zdálo, že se Sigma s absencí hned dvanácti hráčů, když navíc v týdnu před utkáním ještě několik dalších netrénovalo naplno, srovná. Dobrou šanci měl po pár minutách hry Chytil, ale poté, co se hezky uvolnil, vystřelil z úhlu vedle. To Boleslav svoji první větší šanci proměnila. Bylo to v 17.minutě, když centr Drchala zprava uklidil za Mandouse na zadní tyčce ve skluzu Klíma. Náskok jedné branky dodal hostům více klidu a jistoty ve hře a nadto ještě nebezpečí do ofenzivy. Sigma přežila několik nebezpečných akcí Boleslavských, sedm minut před pauzou trefil Klíma levou tyčku. V závěru poločasu pak Hanáci přežili závar před svoji brankou, míč v posledních chvíli zblokoval Poulolo.

V úvodu druhé půlky hosté definitivně zlomili domácí odpor. Ve 47.minutě dal druhou branku Mladé Boleslavi Drchal, bylo to hlavou po rohovém kopu. Ten mohl zvýšit v 58.minutě, ale Mandous proti němu vyběhl včas, rychle a dobře, takže stav se neměnil. O minutu později byla Sigma blízko kontaktního gólu. Zprava centroval Beneš, Chytil hlavičkoval dobře, ale brankář Šeda předvedl ještě lepší zákrok. Dvacet minut před koncem pak bylo jasné, že Sigma poslední domácí zápas sezony nezvládne. Škoda nejprve hlavou v tutové pozici minul, ale o chvíli později už byl přesné. Bylo to nula tři. Osm minut před koncem byl po druhé žluté kartě vyloučen domácí útočník Fiala, který šel do hry v 65. minutě. To bylo hodně přísné, jelikož pro hostujícího Škodu pak rozhodčí Cieslar najednou druhou žlutou kartu ukazovat nechtěl…. V závěru mohli Hanáci porážku zmírnit, ale Poulola vychytal gólman Šeda.

„Měli jsme obrovské problémy se sestavou, spousta hráčů nám vypadla, vzali jsme mladé. Bylo to bez koncentrace, nasekali jsme spoustu chyb. Vypadalo to od nás, jako že už o nic nejde. Soupeř měl velkou kvalitu, vyhrál zaslouženě. Výsledek mě mrzí, chtěli jsme se rozloučit důstojně, ale tentokrát jsme na Boleslav neměli,“ řekl trenér SK Sigma Radoslav Látal.

SK Sigma Olomouc – FK Mladá Boleslav 0:3 (0:1)

Branky: 17. Klíma, 47. Drchal, 72. Škoda. Rozhodčí: Cieslar- Flimmel, Melichar. ŽK: Fiala– Skalák, Škoda, Řezník. ČK: 82. po 2. ŽK Fiala. Diváci: 767.

SK Sigma: Mandous – Látal, Beneš, Poulolo, Zmrzlý – Zahradníček (65. Fiala), Breite, Houska (88. Uriča), Daněk (65. Zifčák), Hála (46. Šíp) – Chytil (83. O. Hapal). Trenér Radoslav Látal.
Ml. Boleslav: Šeda – Řezník, D. Šimek (46. Jakub Klíma), Preisler – Douděra, Dancák, Matějovský (69. Budínský), Zmrhal – Skalák (86. Dufek), Jiří Klíma (69. Michal Škoda) – Drchal. Trenér Karel Jarolím.

Další články