Nejnovější

Přehled týdne 17. – 23.5. 2021: Sausage party na Černé perle, omezení Volného pohybu a bojujme s dezinformacemi svými dezinformacemi

Pondělí: Ve Španělsku se podařila transplantace srdce u osmitýdenního novorozence. Čert vem novinářskou neutralitu, tohle je frajeřina. – Český velvyslanec v Kuvajtu Martin Dvořák vyjádřil svoji podporu Izraeli. Jeden by řekl, že člověk, jehož práce je udržování dobrých vztahů, bude mít trochu povědomí o tom, proč je zrovna tohle v Kuvajtu pěkně špatný nápad. – Archeologové na Hodonínsku objevili jámu z 9. století, ve které se dochovalo několik zvířecích a jedna lidská kostra. Hej tak to ne, tyhle příběhy známe. Zakopat a nechat bejt. A hlavně na té jámě nic nestavět! – Na arcibiskupa Dominika Duku podá církevní soudce Jan Rozek žalobu pro podezření, že tuneloval majetek církve. Počítá se to jako svatokrádež? (JL)

Úterý: Poradní skupina MeSES byla nečekaně zrušena. Vláda očividně dospěla k názoru, že covid už je poražen a nebude jí potřebovat… bohové, my jsme fakt zaseklí v časové smyčce. – Ruská Duma vydumala, že zástupci teroristických a extrémistických organizací se nesmí ucházet o mandát poslance. No a protože Rusko je velice demokratický stát, určitě nehrozí, že by toho kdokoliv zneužíval. – Piráti a Starostové zahájili svoji předvolební kampaň dosti neúspěšně. Dost lidí totiž rozčílilo, že se celého ceremoniálu zúčastnili s výjimkou Olgy Richterové samí muži. Jedna část společnosti si myslela, že to je málo, zatímco další (převážně konzervativní muži), že je to naopak až moc. (OGO)

Středa: Izraelské velvyslanectví v Číně kritizovalo tamní antisemitismus. Čínská státní televize prohlásila, že Židé ovládají finance, internet a média ve Spojený Státech. Kdo by to čekal, že země, která se aktivně snaží vymazat vše, co není víra v medvídka Pú bude hlásat o Židech tajně ovládající světové ekonomiky. – Generální ředitel České Televize Petr Dvořák podal trestní oznámení na radní ČT Hanu Lipovskou. Podle něj ho Lipovská obvinila z toho, že jí ohrožuje na životě. Ono si vzít policejní ochranku do práce nedává asi uklidňující vibe. – Padá Bitcoin, přejte si něco! Známá kryptoměna se propadla pod hranici 40 tisíc dolarů. (VK) 

Čtvrtek: Finále Eurovize je bez českého zástupce, Benny Cristo se v semifinále nekvalifikoval. Můžeme být rádi za dvě věci. Za prvé Slušnočeši většinou nemají o existenci Eurovize páru, jinak by tam chtěli poslat Ortel s Csákovou (ta by tam nejela, protože by se musela nechat testovat) a za druhé, že nejsme ve Švédsku, protože tam by asi padla vláda a byl vyhlášen státní smutek. – Po koalici Pirátů a Starostů zahájilo kampaň i uskupení SPOLU. A protože se chtělo svést na kritice první jmenované koalice, nahnali do záběru držet cedule všechny ženy, co našli. Co naplat, že mají stejný počet lídryň, přesně jednu, a nemají si tedy nic co vyčítat. – Na Václaváku se konala demonstrace. Účastníci si přejí demisi ministryně Benešové. Ne, tohle není zpráva z roku 2019, ale aspoň něco nám ho začíná připomínat. Bude líp. (KN)

Pátek: Pražský hrad se rozhodl tvrdě zasáhnout proti šíření dezinformací, a proto od dneška nebude podávat informace médiím, která rozkrývala nekalosti mezi hradním osazenstvem. Jak geniální. Avšak činy jsou více než slova, proto jsme na našem Twitteru šli s dobou a Pražský hrad si zablokovali. Už žádné dezinformace, jen prauda! – Doporučení Uhelné komise, aby Česko skončilo s využíváním uhlí na výrobu elektřiny vláda vzala na vědomí… a doporučení schovala do šuplíku mezi ostatní rozumné nápady. – Soudní dvůr Evropské unie nařídil zastavit těžbu uhlí v dole Turów, který má dlouhodobě negativní vliv na životní prostředí. Co na to Pšonek? Jedeme dál, řídíme se polskými zákony. Hmm, koho mi to jen připomíná, taky se drží českými zákony při čerpání dotací… (Lab)

Víkend: Řepka, tedy ta velmi výnosná rostlina, se často stane obětí šmeliny. U nás, kousek od Litoměřic, na to šli fikaně: sklidili i u souseda. Tak snad to nebylo Babišovo, ten by na ně poslal finančáky a skončili by v insolvenci! – Covid sice slábne, ale i tak se schyluje k omezení Volného pohybu. Tenhle obejda se v dobách nejtěžších nezastavil prakticky před ničím, a proto si ho teď všimly benga. A já musím souhlasit s jeho vydáním už jenom proto, že jsem nikdy neměl rád učitele tělocviku. – Vysokohorská turistika, to je krásná věc! Nesmí se však zhoršit počasí, to pak matka příroda rozhoduje o životě a smrti každého z nás. Posledním mementem je tragický skon 21 ironmanů na čínském pochodu. Všichni jsme smrtelníci, a čím dříve si to uvědomíme, tak tím déle budeme žít! (SPH)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*