Ing. Michal Dvouletý, MBA

zastupitel Zlínského kraje a města Uherské Hradiště
  • Soukromníci
  • Zlínský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,74. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.05.2021 12:45:00

Sněmovna musí zastavit likvidaci podnikání, jinak jsou poslanci zbyteční

Sněmovna musí zastavit likvidaci podnikání, jinak jsou poslanci zbyteční

Komentář na facebookovém profilu k vládní ignoraci soudních rozhodnutí

 Nejvyšší správní soud České republiky rozhodl o tom, že ministerstvo zdravotnictví nemůže zakázat provoz restaurací, hospod, barů, apod. Podle pandemického zákona může pouze "omezit obchod a služby", nikoliv zakázat přítomnost veřejnosti tak, jak to dělá v aktuálních opatřeních.

Jenže vláda má rozhodnutí soudu opět na háku. Od pondělí totiž začíná platit nové ministerské opatření, na které i přesto, že je napsáno de facto stejně, verdikt soud nevztahuje. Aby bylo zrušeno, musel by opět někdo podat žalobu a čekat pár týdnů, než soud vydá další rozhodnutí.

Vláda tak opakovaně dokazuje, že záměrně porušuje české zákony a jen spoléhá na zdlouhavost žalob a soudního přezkumu. Je proto třeba ihned sebrat vládě možnost vydávat taková mimořádná opatření.

A je jediná cesta, jak to udělat ihned. Usnesením poslanecké sněmovny zrušit pandemickou pohotovost. Stačí, aby nadpoloviční většina poslanců zvedla ruku pro návrh, který ve sněmovně již před pár týdny předložili poslanci za Trikolóru. A vláda si už neškrtne.

Doufám, že se všichni „vládní“ poslanci, i kolaborující NEopozice z ODS, KDU-ČSL, TOP09, STAN a Pirátů chytnou za nos a omluví za to, že i jejími hlasy prošel pandemický zákon, který byl bianko šekem pro všehoschopné ministry.

Zastavme vládu hned! A v říjnu ji vyměňme definitivně. Máme přeci právo na vládu, která bude opět ctít ústavu a zákony naší země.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama