InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Vlastivědný výlet do Vitic

    sobota 27.4 8:00 - Muzeum – Stará radnice, Volyně – sraz před starou radnicí

  • Mladfest – hudební festival s výstava ZUŠ, promítáním filmů a trhy

    sobota 27.4 9:00 - Mladějovice, tvrz

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jihostroj posílí český reprezentant Michal Kriško

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Další pondělí, další výrazná posila. Volejbalisté VK Jihostroje České Budějovice pokračují v mohutném zbrojení na novou sezonu. Po odchodu zkušeného univerzála Filipa Rejlka hledalo vedení klubu nového borce, který by na „účku“ vytvořil pokud možno co nejvyrovnanější dvojici s kanadským ranařem Caseyem Schoutenem. Nakonec Jihostroj ukázal na českého reprezentanta a oporu Liberce Michala Kriška, který se do Českých Budějovic vrací po šesti letech. „Byl jsem příjemně překvapený! Na Budějce mám jenom pozitivní vzpomínky, takže jsem byl opravdu rád, že projevily zájem, abych se vrátil,“ řekl Kriško pro klubový web po sezoně v Liberci, kde byl ústřední postavou a výrazně přispěl k zisku českého poháru.

„Měl jsem více nabídek a s Libercem jsme taky vedli jednání, ale nedohodli jsme se. Pak jsem se rozhodl kývnout na nabídku Jihostroje, kam mě to táhlo," přiznává se vzpomínkou na zdejší zázemí i diváky.

Novou posilu si nemůže vynachválit ani vedení klubu. „Když nám Filip Rejlek oznámil, že s ním pro příští sezonu nemáme počítat, hledali jsme na jeho místo jiného zkušeného univerzála, který by vytvořil s Caseyem vyrovnanou dvojici. Michal Kriško byl pro nás jasná priorita a jsme moc rádi, že se vrací zpět do Českých Budějovic," pochvaluje si v tiskové zprávě generální manažer Jihostroje Robert Mifka. I on si všiml skvělých Kriškových výkonů v předchozím angažmá. „Pokaždé, když jsme hráli proti Liberci, byl pro nás velkou hrozbou," dodává.

Trenér René Dvořák: Budeme mít dva vyrovnané univerzály

„Pokud chceme hrát více soutěží, tak musíme mít dva kvalitní univerzály. Michal je zkušený hráč, který už vyhrál v Budějovicích titul a byl oporou národního mužstva. Měl výkonnostní přestávku zaviněnou zraněními, ale teď už by měl být zase v naprosté pohodě. V poslední sezoně předváděl v Liberci výborné výkony. Budeme mít dva vyrovnané univerzály, se kterými budeme schopni produkovat náš nejlepší volejbal."

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace