TOP 5 hvězd Běloruska: budoucnost Devils a borci z KHL

Foto: Markéta Křížová

24. května 2021, 13:46

Ondřej Mach

(RIGA, od našeho zpravodaje) Bělorusko už v Rize dokázalo, že na turnaji rozhodně není do počtu. Vždyť v neděli překvapivě zaskočilo Švédsko... České hokejisty po dvou porážkách nečeká nic lehkého.

Danny Taylor (G, Dinamo Minsk)

V pátek předvedl solidní výkon proti Slovensku, o dva dny později 32 zákroky zdeptal výběr Tre Kronor. Taylor má na kontě čtyři starty v NHL, od roku 2013 putuje po Evropě. Nejlepší časy zažil v Záhřebu nebo Novosibirsku, kromě toho krátce působil v pražské Spartě. 

Nick Bailen (O, Traktor Čeljabinsk)

Zřejmě největší opora defenzivních řad Běloruska. Jednatřicetiletý zadák má velké zkušenosti z KHL, hrál ale taky ve Švédsku nebo Finsku. Poslední čtyři roky Bailen hájí barvy Čeljabinsku, přičemž pokaždé ovládl bodování týmových obránců.

Jegor Šarangovič (Ú, New Jersey Devils) 

Dvaadvacetiletý Šarangovič nepatří mezi nejzkušenější, přesto na dres dostal kapitánské céčko. Není se čemu divit, talent z Misku letos vlétl do nejslavnější hokejové soutěže ve velkém stylu: 30 bodů za šestnáct gólů a čtrnáct asistencí je v nováčkovské sezoně hodně slušná vizitka. 

Shane Prince (Ú, Avtomobilist Jekatěrinburg)

Další borec, který se proháněl mezi mantinely NHL. Prince ve slavné lize válel čtyři sezony a odehrál 128 utkání. Po přesunu na starý kontinent se mihl ve švýcarské NLA, od té doby působí v KHL. A velmi úspěšně! V uplynulém ročníku se vešel mezi deset nejproduktivnějších hráčů soutěže. 

Alexej Protas (Ú, Hershey Bears)

Vycházející hvězda běloruského hokeje. Protase po zápase se Švédskem hodně chválil také trenér Michail Zacharov. Dvacetiletý prospekt Capitals do dospělého hokeje poprvé nakoukl v dresu Minsku, sezonu pak dohrával na farmě v Hershey. Měla by ho čekat slibná budoucnost. 

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz