Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Novým předsedou jihomoravské TOP 09 je senátor Třetina

Novým předsedou jihomoravské organizace TOP 09 se stal senátor a starosta Moravského Krumlova na Znojemsku Tomáš Třetina. Zvolil jej krajský sněm. Nahradil poslance Vlastimila Válka. O změně informovala krajská manažerka Andrea Lukáčová.

Třetina chce v kraji prohlubovat spolupráci na půdorysu koalice Spolu, která pro sněmovní volby spojila TOP 09 s ODS a KDU-ČSL. Podpoří členy ve vyjednávání koalic se stejnými partnery také pro volby do obecních zastupitelstev.

„Věřím, že i letošní sněmovní volby dokáží, že pravostředová politika má smysl, stejně jako umění dohodnout se," uvedl Třetina.

Válek se po dvouletém funkčním období rozhodl, že funkci krajského předsedy nebude obhajovat, je podle svých slov vytížený v celostátní politice. Působí jako předseda klubu poslanců TOP 09 a místopředseda strany.

Třetina neměl na sněmu protikandidáta. Hlasovalo pro něj 41 z 43 delegátů. Místopředsedy jsou Válek, starosta Branišovic Marek Sovka a radní Břeclavi František Zugar.

Jihomoravskou TOP 09 letos nedobrovolně opustili dva výrazní představitelé, starosta Židlochovic na Brněnsku Jan Vitula a místostarosta Brna-Židenic Petr Kunc. Důvodem k vyloučení se staly okolnosti nominace zástupců koalice Spolu pro Moravu, jejíž součástí byla TOP 09, do komisí jihomoravské krajské rady. Vitula a Kunc důvody zpochybňovali a avizovali právní kroky.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Archiv Tomáše Třetiny

Štítky ČR, TOP 09, personální, Jihomoravský, Tomáš Třetina, Vlastimil Válek, volby, koalice, okres Znojmo, Moravský Krumlov, Jan Vitula, Petr Kunc, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Novým předsedou jihomoravské TOP 09 je senátor Třetina  |  Politika  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.