Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Kanada dál tápe, s Německem padla 1:3

Kanada nemá po svém třetím zápase na mistrovství světa ani bod. S Německem prohrála 1:3. V 11. minutě otevřel skóre Stefan Loibel a záhy se trefil šťastně o nohy protihráče Matthias Plachta. Ještě do přestávky snížil Nick Paul. Kanaďané marně dobíjeli německou zeď a inkasovali do prázdné branky, výhru pečetil Korbinian Holzer. Němci zdolali Kanadu teprve podruhé na světovém šampionátu a zůstávají stoprocentní.

Utkání Německo - Kanada
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Německo nasměrovaly za první výhrou nad Kanadou na MS od roku 1996 dvě branky v rozmezí 38 sekund v první třetině. Kanada si od poloviny zápasu vytvořila místy drtivý tlak, měla řadu přesilových her, dvakrát hrála dlouhou dobu dokonce v dvojnásobné výhodě, ale dokázala pouze snížit na 1:2. Gól při power-play už jen korunoval kanadskou marnost.

Kouč Kanady Gallant i přes dva předešlé nezdary a trápení týmu v ofenzivě vsadil prakticky na totožnou sestavu jako v minulém utkání. Jeho svěřenci v úvodu nevyužili první přesilovou hru, poté neproměnil slibnou šanci útočník Bunting.

V rozmezí 40 sekund se pak dvakrát prosadili Němci. Skóre otevřel Loibel, vzápětí se Plachtova střela odrazila od Powerovy brusle za bezmocného brankáře Hilla. Na konci první třetiny se ale Kanaďanům podařilo snížit, když za záda gólmana Niederbergera prošla Paulova střela.

Kanadské trápení v koncovce nebere konce

Ve druhé třetině si zámořští hráči i díky přesilovým hrám vytvořili místy drtivý tlak. Dvakrát však promarnili dlouhou početní výhodu pět na tři. Nejprve měli výhodu dvou hráčů 1:55 minuty, poté rovné dvě minuty. Gól ale nedali. Danforth trefil pouze tyč. Při druhé přesilovce se Němci ubránili i v situaci, kdy Kühnhacklovi chyběla hokejka. Niederberger si jen ve druhé dvacetiminutovce připsal 19 zákroků.

Ve 46. minutě mohl Německo přiblížit výhře Rieder, Hill ale jeho brejk v oslabení zastavil. Gólman Eisbären Berlín Niederberger svůj tým podržel při dalších kanadských šancích a nakonec si připsal 39 úspěšných zákroků. V 58. minutě Kanada odvolala gólmana, soupeř ale její risk za pět sekund potrestal. Třetí německou výhru pojistil obránce Holzer.

Německo - Kanada 3:1 (2:1, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 11. Loibl (Kühnhackl, Rieder), 12. Plachta (Eisenschmid) , 58. Holzer (Plachta, Noebels) - 19. Paul (Miller). Rozhodčí: Gofman, Romaško - Lazarev (všichni Rus.), Goljak (Běl.). Vyloučení: 9:4, navíc Holzer (Něm.) 10 min. Bez využití. Bez diváků.

Sestavy:

Německo: Niederberger - Seider, M. Müller, Holzer, Brandt. Nowak, Wagner, Gawanke, J. Müller - Rieder, Krämmer, Kühnhackl - Pföderl, Noebels, Reichel - Eisenschmid, Loibl, Plachta - Tiffels, Kastner, Bergmann. Trenér: Toni Söderholm.

Kanada: Hill - Power, Stecher, Ferraro, Miller, Beaudin, Walker, Bernard-Docker - Paul, Vilardi, Bunting - Comtois, Henrique, Brown - Hagel, Danforth, Pirri - Perfetti, Anderson-Dolan, Foudy. Trenér: Gerard Gallant.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články