Krajský sněm ANO: Puč proti vlastním poslancům?

Krajský sněm hnutí ANO na Vysočině sestavoval kandidátní listinu pro podzimní parlamentní volby.

Podle prvních informací není na čelných pozicích kandidátní listiny nikdo ze současných poslanců hnutí ANO: Josef Kott, Radek Zlesák, Monika Oborná ani Jaroslav Faltýnek.

„Již před rokem jsem se rozhodl, že se chci věnovat komunální politice. O nominaci pro volby do Poslanecké sněmovny jsem se už neucházel,“ sdělil Občasníku poslanec Radek Zlesák.

Lídrem pro parlamentní volby byl zvolen ex-náměstek hejtmana Martin Kukla, dvojkou kandidátní listiny pak lékař a předseda jihlavského ANO Zdeněk Faltus. Třetí místo obsadila místostarostka Žďáru nad Sázavou, čtvrté místo patří místostarostovi Třebíče Miloši Hrůzovi.

Šanci promluvit do podoby kandidátní listiny ANO na Vysočině má ještě předsednictvo hnutí ANO a jeho předseda Andrej Babiš.

Podle prvních informací ze zákulisí krajského sněmu hnutí ANO na Vysočině mluví o „vnitrostranickém puči proti vlastním poslancům“.

Krajské předsednictvo hnutí ANO na Vysočině se chystá vydat vlastní tiskovou zprávu k průběhu sněmu. Čerstvě zvolený lídr Martin Kukla byl ve svém vyjádření velmi zdrženlivý. „Děkuji účastníkům sněmu za důvěru,“ uvedl Kukla. Krajského sněmu se účastnilo třicet čtyři delegátů.

„Krajský sněm rozhodl a já to budu respektovat, byť nebudu zastírat, že je to pro mě překvapením. Za Vysočinu jsem ve Sněmovně celé čtyři roky bojovala a byla jsem připravená v tom pokračovat i nadále. Kolegům nicméně přeji štěstí,“ sdělila Občasníku krajská předsedkyně hnutí ANO Monika Oborná.

Oficiální tisková zpráva hnutí ANO vydaná v nočních hodinách jen informuje o pořadí na prvních šesti místech kandidátní listiny s tím, že výsledky krajského sněmu musí do konce června schválit celostátní předsednictvo.

Delegáti krajského sněmu odmítají průběh stranických voleb blíže komentovat. „Odkazuji na vydanou tiskovou zprávu,“ uvedl předseda jihlavského ANO Zdeněk Faltus.

Jihlavský předseda Faltus rozeslal členům ANO osobní dopis – čtěte přímo zde. Dopis poslance Jaroslava Faltýnka čtěte přímo zde. Po jednání krajského sněmu byl krajským předsednictvem naordinován „mediální klid“ (více zde).

Odpovědět

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Grafickou podobu zajistil WebRex s.r.o.
 
Výroba www stránek a eshopů