13 faktů o Cillianu Murphym - muži, jemuž se nelze nedívat do očí

 

„Byli jsme překvapeni sílou castu. Jsme za něj tak vděční, pomohl nám zhmotnit atmosféru, která zasáhla širší publikumvíce, než jsme původně čekali,“ přiznal v rozhovoru pro magazín Variety autor seriálu Steven Knight. Reagoval tak na otázku redaktorky, jak vnímá to, že seriál z prostředí gangů Birminghamu zaujalo i tolik žen. Může za to Cillian?  

Šestá řada seriálu se připravuje na začátek roku 2022 a bude se jednat o úplně poslední část příběhů hlavních postav, které podle tvůrců tentokráte čeká válka. Fanoušky ale zajímá především vývoj Tomma Shelbyho, kterého ztvárnil právě Cillian Murphy. Minulý týden například strhli Instagram, když začali ve fanfóreh zveřejňovat jeho fotografie v koláži s fotografiemi Billie Eilish s tvrzením, že jsou dvojníci. Cillian se však už brzy představí v jiném projektu, a to sice pokračováním hororového filmu A Quiet Place, které by mělo mít premiéru v českých kinech už desátého června.

Než ale znovu pohlédnete do oněch chrpových očí, pojďte si s námi Cilliana v den jeho narozenin připomenout zajímavými fakty, které jste o něm možná doposud nevěděli.

 

Cesta Sama Smitha: z barových toalet až k nebinární megastar!

elle.cz

 

Je to rebel!  

Cillian hrál na kytaru a byl členem úspěšné rockové kapely Sons of Mr Greengenes. Skupina nakonec dostala nabídku od jednoho nahrávacího labelu, ale Cillian vystoupil a smlouvu odmítl. „Jsem za to zpětně rád, upsal bych sebe a svůj život,” komentoval v rozhovoru pro The Evening Herald.  

Chtěl být Batman 

Sice v něm hrál, ale ne postavu, kterou si pro sebe původně představoval. Cillian ve snímku Christophera Nolana, Batman Begins ztvárnil postavu padoucha Scarecrow. Toužil však po roli Batmana, hlásil se na casting, ale producenti se mu ozvali s jinou nabídkou, kterou nakonec přijal.  

Málem se zavřel do kanceláře 

Herec původně studující práva.... Chtěl být právníkem, jenže nakonec neuspěl u poslední zkoušky, a tak si pro sebe hledal jiné uplatnění a začal se věnovat hudbě, později herectví.  

Ztvární jakoukoliv roli 

Cillian je nadaný na jazyky. Když prý ve statéch poprvé přišel do jedné za talentových agentur, nevěřili mu, že je Ir. Tak přesvědčivý americký akcent během několika měsíců přijal. Mimo to ale perfektně mluví francouzsky a italsky.  

Zakazuje svým dětem koukat na role, kterým dává život 

„Je to pro mě i pro ně důležité rozhodnutí, většina z těch filmů a seriálů jsou komplikované a nevhodné pro malé děti,” řekl novinářům z The New York Times.  

Odmítl už tolik nabídek 

Cillian je velmi vybíravý co se rolí týče. Prý odmítl už mnoho nabídek v romantických komediích. K tomu se vyjadřuje věcně. „Klidně budu jezdit metrem, jen když za mě budou muvit role, které davají smysl, jsem přece herec, ne šašek.” 

Nechce se přestěhovat do Hollywoodu 

Se svojí rodinou žije v Dublinu. Ač mu jeho agenti několikrát doporučovali, aby se přesunul, odmítl to.  

Lidé stále pletou jeho jméno 

Jde o věc výslovnosti. V irské angličtině se totiž správná výslovnost jeho křestního jména blíží tvaru [Kílen].  

S Tommym se naprosto sžil 

S postavou Tommy Shelbyho se prý herec naprosto ztotožňuje. Dělá mu problém po natáčení z role jen tak vystoupit, manželka přitom tvrdí, že stále stejný, i když zrovna vypnou kamery.  

Vegetariánský řezník

Přestože je Cillian vegetarián, kvůli roli ve filmu Girl with a Pearl Earring z roku 2003 se naučil porcovat maso, jako středověký vlámský řezník.

Ateista  

S rolí ve filmu Sunshine se vzdal jakékoliv víry. Silný scénář Alexe Garlanda, který stojí například i za brilantním filmem Ex Machina, ho prý přesvědčil, že na tomto světě není žádné mocné síly, která by nás mohla spasit.

Aňa Geislerová je mylně považována za jeho manželku 

Díky chybě magazín Menas Health, který vydal článek o jeho manželství s fotografií, kdy jde irský herec po ulici s Anou Geislerovou při natáčení filmu Anthropoid, si fanoušci mylně zaměňují tvář jeho manželky s tváří české herečky.  

Kuřákem z donucení

Kvůli roli v Peaky Blinders začal Cillian kouřit tabák. 

Sonny a Cher: Věříte v život po lásce?

elle.cz