Ondřej Kušnír  Ondřej Kušnír odehrál v sezoně 2011/12 osm zápasů v dresu Sparty. K jednomu z nich nastoupil v Plzni a podílel se na čistém kontě rudého týmu. Profimedia.cz
 Jiří Jarošík  Bývalý reprezentant a hráč Chelsea přišel do Sparty před sezonou 2011/12 a ihned se zabydlel v základní sestavě. V Plzni ukázal Jiří Jarošík své kvality i zkušenosti, Bakoš a spol. se přes něj nedostali. Profimedia.cz
 Tomáš Zápotočný  Působil v Udine, Besiktasi Istanbul a na začátku roku 2011 si plácl se Spartou. V tomto ročníku patřil Tomáš Zápotočný k pilířům zadních řad, obrana pod jeho vedením v Plzni neinkasovala. Profimedia.cz
 Manuel Pamič  Chorvatský obránce Manuel Pamič působil ve Spartě od sezony 2008/09. Rychle se zabydlel na levém kraji sparťanské defenzivy a několik let přes sebe nikoho nepustil. V roce 2013 zamířil do Itálie. Profimedia.cz
11
Fotogalerie

10 let od poslední výhry Sparty v Plzni. Připomeňte si, kteří hráči z Letné byli tehdy u toho

Když Sparta loni v listopadu v rámci sedmého ligového kola prohrála v Plzni 1:3, prodloužila tak neuvěřitelně dlouhou šňůru zápasů bez vítězství na hřišti západočeského klubu. Poslední výhra letenského týmu na půdě Viktorky je nyní už skoro deset let stará.

Psala se sezona 2011/12. Plzeň se stále vezla na vlně euforie z premiérového titulu a postupu do Ligy mistrů, utkání se Spartou ale nezvládla. V rámci pátého kola tehdy doma Horváth, Pilař a spol. prohráli 0:2. Zároveň se jednalo o dosud poslední výhru Sparty na plzeňské půdě. Kteří sparťanští hráči byli tehdy u toho? To se dozvíte v následujících kapitolách.

Pokračování 2 / 12

Milan Švenger

Milan Švenger.jpg

Do Sparty přišel v roce 2004, pořádnou šanci ale dostal až na začátku sezony 2011/12. Milan Švenger zasáhl i do bitvy s Plzní a v utkání vychytal čisté konto. V průběhu tohoto ročníku zasáhl do 16 ligových zápasů.

Foto: Profimedia.cz

Pokračování 3 / 12

Ondřej Kušnír

Ondřej Kušnír.jpg

Ondřej Kušnír odehrál v sezoně 2011/12 osm zápasů v dresu Sparty. K jednomu z nich nastoupil v Plzni a podílel se na čistém kontě rudého týmu.

Foto: Profimedia.cz

Pokračování 4 / 12

Jiří Jarošík

Jiří Jarošík.jpg

Bývalý reprezentant a hráč Chelsea přišel do Sparty před sezonou 2011/12 a ihned se zabydlel v základní sestavě. V Plzni ukázal Jiří Jarošík své kvality i zkušenosti, Bakoš a spol. se přes něj nedostali.

Foto: Profimedia.cz

Pokračování 5 / 12

Tomáš Zápotočný

Tomáš Zápotočný.jpg

Působil v Udine, Besiktasi Istanbul a na začátku roku 2011 si plácl se Spartou. V tomto ročníku patřil Tomáš Zápotočný k pilířům zadních řad, obrana pod jeho vedením v Plzni neinkasovala.

Foto: Profimedia.cz

Pokračování 6 / 12

Manuel Pamič

Manuel Pamič.jpg

Chorvatský obránce Manuel Pamič působil ve Spartě od sezony 2008/09. Rychle se zabydlel na levém kraji sparťanské defenzivy a několik let přes sebe nikoho nepustil. V roce 2013 zamířil do Itálie.

Foto: Profimedia.cz

Pokračování 7 / 12

Libor Sionko

Libor Sionko.jpg

Jedna z ikon tehdejší sparťanské sestavy. Bývalý reprezentant Libor Sionko se po návratu z Kodaně stal tahounem rudého týmu, po této sezoně mu však skončila smlouva a novou už nedostal. Ve druhé půli utkání ho vystřídal Jakub Mareš.

Foto: Profimedia.cz

Pokračování 8 / 12

Marek Matějovský

Marek Matějovský1.jpg

Současný záložník Mladé Boleslavi měl ve Spartě výsadní postavení. Byl to on, kdo řídil hru letenského týmu. V sezoně 2011/12 nastoupil Marek Matějovský k 29 zápasům a pokaždé byl v základní sestavě.

Foto: Profimedia.cz

Pokračování 9 / 12

Luboš Hušek

Luboš Hušek Sparta Beránek Michal  CNC  Profimedia.jpg

Luboš Hušek přišel do Sparty v roce 2006 z Jablonce a na Letné vydržel dlouhých sedm let. Nikdy ale neodehrál více než 17 zápasů za sezonu. V ročníku 2011/12 nastoupil k deseti duelům a jedním z nich byla právě bitva na plzeňské půdě.

Foto: Beránek Michal / CNC / Profimedia

Pokračování 10 / 12

Peter Grajciar

Peter Grajciar.jpg

Slovenský záložník Peter Grajciar je jedním z hráčů, který ve své kariéře oblékl dres Slavie i Sparty. V roce 2010 odešel z Edenu do Turecka, po roce byl však zpět v Praze, ovšem na Letné. V sezoně 2011/12 zasáhl do 23 zápasů a vstřelili pět branek.

Foto: Profimedia.cz

Pokračování 11 / 12

Jakub Podaný

Jakub Podaný1.jpg

Jeden z krajů zálohy patřil Jakubu Podanému. Duel v Plzni zvládl, byl to však jeden z pouhých dvou zápasů, který na podzim odehrál v základní sestavě Sparty. V 77. minutě ho nahradil Martin Juhar.

Foto: Profimedia.cz

Pokračování 12 / 12

Léonard Kweuke

Leonard Kweuke Jaroslav Legner  CNC  Profimedia.jpg

Hrdinou zápasu se stal Léonard Kweuke. Kamerunský útočník už v páté minutě otevřel skóre, znovu se trefil po necelé půlhodině hry a Spartě zajistil výhru 2:0. V sezoně dal celkově 11 branek, v závěru zápasu v Plzni ho nahradil Erich Brabec.

Foto: Jaroslav Legner / CNC / Profimedia

Doporučujeme

Články odjinud