Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vízek by chtěl na Euru Koláře. Komňackého překvapil Pekhart a Cipra Pešek

Kostky jsou vrženy. Pokud se nestane nic nečekaného, tak v nominaci na Euro nechal trenér Jaroslav Šilhavý jediné místo, nejlépe pro stopera Ondřeje Kúdelu, jehož případ řeší UEFA. Jak vidí nominaci a naše šance na Euru odborníci, řekli trenéři František Komňacký, František Cipro a bývalý reprezentant a olympijský vítěz Ladislav Vízek.

Schází nebo přebývá vám v nominaci někdo?

Komňacký: "Trenér ty hráče zná nejlépe, proto naprosto věřím, že Jarda Šilhavý vybral momentálně ty nejlepší. Že je tam hodně slávistů, se také dalo čekat a dává to smysl. Že tam objevíme jedno dvě jména, která nás překvapí, tak to je normální, právě proto, že kouč jim věří, i když nejsou třeba tolik vidět. Ale nevidím moc hráčů, kteří by byli lepší než ti nominovaní."

Vízek: "Jedeme bez tří nejlepších hráčů. Nechápu, proč tam není Kolář. Prý po zranění pořád ještě není úplně v pořádku, ale za Slavii chytal, tak by mohl i v repre. Podle mě nejlepší nejede. Mrzí mě, že se s tím asi moc nepracovalo. Něco jsem zaslechl, že se ptal, jestli bude jednička, a to se mu nepotvrdilo, tak nejede. Ale tragédie to není, gólmany máme dobré, jenže Kolář je z nich nejlepší. Pak Kúdela, na kterého se čeká, ten podle mě taky nepojede, tam to nedopadne. A Provod je zraněný. Ti tři mě mrzí."

Cipro: "Každý bude mít samozřejmě nějakou připomínku, ale za to je zodpovědný trenér a realizační tým – ti to musejí vědět. Všechno ukáže až čas. Teď o tom spekulovat nemá význam. Problém bude podle mě se stopery, tam nemáme moc dobrý výběr a ti, kteří tam jsou, teď momentálně nejsou v nejlepší formě. Když nebude Kúdela, tak to bude problém. Ale třeba ještě chytí formu."

Je nám líto, video expirovalo.
Nominace na Euro: Jede Hložek, Šilhavý nevzal Dočkala

Nedávno nosil kapitánskou pásku, teď Bořek Dočkal vypadl z nominace. Jak to vidíte vy?

Komňacký: "Kdyby třeba on a třeba i Pavelka hráli venku a nebyli by tolik na očích, jako když hrají doma, tak by se podle mého do nominace také vešli. Ale hrají doma a ty nedostatky, které každý má, jsou nejvíc vidět. Tyhle dva si podle mě Jarda rozmýšlel nejvíc. Ale může se stát, že na to poslední místo ještě někoho z nich nakonec doplní. Protože ty zkušenosti a finální fázi, jako má třeba Bořek Dočkal, to nemá moc hráčů."

Vízek: "Zálohu máme dobrou, ti kluci všichni umějí kopat. Ale kdyby nebyl Kúdela, tak bych tam toho Bořka vzal. Ale u něj je to taky takové jako u Koláře, to jsou hráči, kteří nechtějí být čtrnáctí patnáctí. Ale jestli mu Jarda Šilhavý zavolal a rozloučil se s ním, tak je to asi uzavřený."

Cipro: "On byl dost kritizovaný a odnesl to vlastně za celou Spartu. Ale v posledních zápasech už zase ukázal, že je to výborný fotbalista. A slyšel jsem, že dokáže pomoct trenérovi i v kabině. Ale to musí vědět Jarda Šilhavý sám nejlíp."

František Komňacký
zdroj: ISIFA

Co pro vás bylo největší překvapení v seznamu jmen?

Komňacký: "Je tam Pekhart, kterého znám ještě ze svého působení v Jablonci a který dlouho v reprezentaci nebyl, ale zasloužil si nominaci tím, jak se v Polsku rozstřílel. Je to takový vysoký koncový hráč, kterého každé mužstvo potřebuje, a v útoku kromě Schicka takový typ není. Je to pro mě zajímavá postava a ztotožňuji se s tím, že to může být takový žolík."

Vízek: "Snad jen to, že nejede ten Dočkal."

Cipro: "Každý druhý vám řekne Pešek, ale on prokazuje formu v lize, hraje skvěle. Já ho trénoval a hrozně mě překvapil, nikdy bych neřekl, že bude hrát za nároďák. Ale moc se zlepšil, v lize vyniká, důležité bude, jak to bude venku. Ale zaslouží si to a taky je to vynikající kluk."

Ladislav Vízek
zdroj: ČT24

Jak vidíte šance českého týmu na postup ze skupiny s Anglií, Chorvatskem a Skotskem?

Komňacký: "Favoritem je Anglie, navíc hraje ve Wembley, kde jsou doma. Jsou jasní adepti na první místo ve skupině, ale i je jsme dokázali už porazit. Pak je tam Skotsko. Věřím, že máme silnější tým, takže se rozhodne mezi námi a Chorvaty. Ti jsou náladoví, a i když mají velké hráče ze známých klubů, tak ne vždycky to musí být zárukou, že budou silní i jako tým. Což je zase naše silná stránka. Takže bych to viděl na 55 procent pro nás."

Vízek: "Nejsem optimista. Na Anglii nemáme, na Chorvatsko taky ne a se Skoťákama to bude řežba. Je otázka, jak nám zahrají stopeři, toho se trochu se bojím."

Cipro: "Je to těžké, ale i ty ostatní skupiny jsou podobné. Jak jsem viděl letos několikrát Skoty i Celtic a Rangers, tak jsme určitě lepší. Chorvatsko je velký otazník – měli výborný mančaft, který ale zestárnul. A Anglie je jasná. Popereme se s Chorvatskem o druhé místo."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články