Trocha romantiky ještě přece nikoho nezabila

To nejlepší z Netflixu
Trocha romantiky ještě přece nikoho nezabila
Fotografie: Netflix
  • Dnes se zaměříme na lásku
  • Podívejte se na náš výběr romantických filmů z Netflixu

Dnes se zaměříme na filmovou lásku. Pojďme se podívat na romantické filmy, které má Netflix ve své nabídce.

Notting Hill

Romantická komedie, kterou režíroval Roger Michell. Scénář napsal Richard Curtise. V hlavních rolích se představila Julia Roberts a Hugh Grant. Oba byli za své role nominováni na Zlatý glóbus. Premiéra filmu proběhla 2. září 1999.

Slavná herečka Anna Scottová (Julia Roberts) jednoho dne navštíví obchod s cestopisy v Londýně ve čtvrti Notting Hill, kde se setká s majitelem Williamem Thackerem (Hugh Grant). On se do ní zamiluje na první pohled. V ten samý den se setkají znovu a Anna mu projeví své city. Nic ale nebude tak snadné, jak by si oba přáli. Kvůli její herecké slávě jejich vztah projde nejednou zatěžkávací zkouškou.

Zajímavosti

  • V obchodě s cestopisy se ve skutečnosti prodávají starožitnosti.
  • Když Anna na narozeninové oslavě odpovídá na otázku, kolik peněz dostala za poslední natočený film, odpověděla 15 milionů. Taková byla částka, kterou dostala za roli v tomto filmu.
  • Scénárista Richard Curtis ve čtvrti Notting Hill žije.

Zažili jste někdy ten pocit? Dva cizí lidé se náhodně setkají, ale když se jejich pohledy střetnou, vědí, že to není jen obyčejný pohled do očí. Je to pocit, který jako by dodal tělu úplně nový nádech. Dal lidem nový pohled na svět. Pokud nevíte, o čem mluvím, podívejte se na Notting Hill.

Prázdniny (The Holiday)

Oblíbená romantická komedie, která se odehrává v období Vánoc. O režii i scénář se postarala Nancy Meyers. V hlavních rolí se představili herci jako Kate Winslet, Cameron Diaz, Jack Black, Jude Law a Eli Wallach. Film měl premiéru 8. prosince 2006.

Příběh nás zavede do životů pěti lidí, které svede dohromady náhoda. Amanda (Cameron Diaz), která bydlí v Americe, chce po rozchodu na nějakou dobu utéct od reality. Podobný problém má i Iris (Kate Winslet), která bydlí v Anglii. Amanda na internetu najde výměnu domů v rámci dovolené a shodou okolností si vymění dům s Iris. Amandě vstoupí do života Irisin tajemný bratr Graham (Jude Law). Iris se setká s Milesem (Jack Black), který pracuje s Amandou. Stačí pár dnů prázdnin a oběma se rázem změní život.

Zajímavosti

  • Chcete zkusit také takovou dovolenou? Není problém, homeexchange.com, kde hlavní hrdinky hledaly svůj prázdninový pobyt, opravdu funguje.
  • Když Iris dorazí k Amandě domů a prohlíží si její videotéku, narazí tam na film Enigma, ve kterém právě Kate Winslet hrála.

Film Prázdniny je můj oblíbený a čtveřice hlavních herců také. Pohodová romantická komedie, která vám zpříjemní večer nejen o Vánocích. Celý film je milý, určitě se zasmějete a možná ke konci i ukápne slza.

Padesát odstínů šedi (Fifty Shades of Grey)

Film, která pobláznil ženy po celém světě, má mnoho přívlastků – je samozřejmě romantický, ale také erotický a dramatický. Režírovala ho Sam Taylor-Jahnson. Natočila ho podle stejnojmenné knižní předlohy spisovatelky Eriky Mitchellové, která je známá pod pseudonymem E. L. James. Premiéra proběhla 12. února 2015. V České republice překonal snímek za první víkend v kinech rekord v návštěvnosti.

Obyčejná a nevýrazná studentka literatury Anastasia (Dakota Johnson) se jednoho dne nečekaně setká s úspěšným podnikatelem Christianem Greyem (Jamie Dornan) kvůli rozhovoru do školních novin. Jeho odměřené chování jí uvízlo v hlavě a jejich opakovaná setkání ji nenechají chladnou. I přes jeho varování mu Anastasia není schopná odolat. Ukáže se ale, že i ona jemu není lhostejná. Postupně ji Christian odkrývá všechna svá tajemství a Anastasia zjišťuje, že jeho praktiky se jí zamlouvají víc, než by si kdy myslela.

Zajímavosti

  • Úvodní píseň od zpěvačky Ellie Goulding byla nazpívaná jen kvůli filmu.
  • Hlavní roli Christiana Greye měl ztvárnit herec Charlie Hunnam, ale ten nakonec roli odmítl kvůli natáčení seriálu.
  • Spisovatelka E. L. James chtěla, aby Christiana hrál Robert Pattinson.

Ukažte mi někoho, kdo by tento film neznal nebo o něm alespoň neslyšel. K mému štěstí jsem nedříve četla knihu a až poté viděla film. A to bylo bohužel zklamání, ale chápu, že tvůrci museli udělat ústupky, protože kdyby měl být film věrnou kopií, nebyl by přístupný.

Všem klukům, které jsem milovala (To All the Boys I've Loved Before)

V našem výběru nesmí chybět ani film z dílny Netflixu. Romantický snímek režisérky Susan Johnson a scénáristky Sofii Alvarez. Je natočený podle stejnojmenné knihy spisovatelky Jenny Han. Na Netflixu byl uveden 17. srpna 2018. V loňském roce bylo uvedeno pokračování s názvem Všem klukům: P.S. Stále tě miluju a letos Netflix zveřejnil závěrečný díl Všem klukům: Navždy s láskou.

Hlavní hrdinka Lara Jean (Lana Condor) ráda tajně píše milostné dopisy chlapcům, ke kterým chová city, ale nikdy je nepošle. Má je doma schované. Jednoho dne ale zjistí, že jsou dopisy pryč a hned záhy se dozví, že se dostaly k adresátům. Bude to to nejlepší, co ji v životě potkalo, nebo to zničí její existenci středoškoláka?

Zajímavosti

  • Noah Centineo (Peter Kavinsky) měl původně hrát jinou postavu, ale když režisérka viděla, jak si spolu s Lanou Condor rozumí, měla jasno.
  • Několik scén ve filmu, jako například ta, kde Peter otáčí Laru k sobě ve školní jídelně, jsou improvizované.

Takový klasický film pro mladé z prostředí střední školy s dobrým nápadem. Věřím, že si příběh milých mladých lidí ale užijí i starší, jako třeba já. Ze všech tří dílů se mi tento první líbil nejvíc.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze