Hlavní obsah

Slávista Bah není v dánské nominaci na fotbalové mistrovství Evropy

Slávista Alexander Bah se nevešel do dánské nominace na fotbalové mistrovství Evropy. Třiadvacetiletý obránce si zatím v reprezentaci připsal jeden start loni v listopadu v přípravném utkání proti Švédsku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Alexander Bah chybí v nominaci Norska na ME

Článek

Trenér Kasper Hjulmand má ve výběru čítajícím 26 jmen řadu hvězd z prestižních lig v čele s obráncem Simonem Kjaerem z AC Milán, záložníkem Christianem Eriksenem z Interu či brankářem Kasperem Schmeichelem z Leicesteru.

Dánskou ligu hrají pouze čtyři nominovaní fotbalisté včetně trojice z FC Kodaň. Tým evropských šampionů z roku 1992 se ve skupině B utká s Finskem, Belgií a Ruskem.

Nominace Dánska na fotbalové mistrovství Evropy:
Brankáři: Kasper Schmeichel (Leicester/Angl.), Jonas Lössl (Midtjylland), Frederik Rönnow (Schalke 04/Něm.).
Obránci: Simon Kjaer (AC Milán/It.), Andreas Christensen (Chelsea/Angl.), Jannik Vestergaard (Southampton/Angl.), Joachim Andersen (Fulham/Angl.), Joakim Maehle (Atalanta Bergamo/It.), Jens Stryger (Udine/It.), Daniel Wass (Valencie/Šp.), Mathias Jörgensen, Nicolai Boilesen (oba FC Kodaň).
Záložníci: Pierre-Emile Höjbjerg (Tottenham/Angl.), Thomas Delaney (Dortmund/Něm.), Christian Eriksen (Inter Milán/It.), Christian Nörgaard, Mathias Jensen (oba Brentford/Angl.), Anders Christiansen (Malmö/Švéd.).
Útočníci: Yussuf Poulsen (Lipsko/Něm.), Martin Braithwaite (Barcelona/Šp.), Kasper Dolberg (Nice/Fr.), Jonas Wind (FC Kodaň), Andreas Skov Olsen (Boloňa/It.), Mikkel Damsgaard (Sampdoria Janov/It.), Andreas Cornelius (Parma/It.), Robert Skov (Hoffenheim/Něm.).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články