Na mladém Nigerijci z druholigového Prostějova je ještě hodně práce, Sigma to s ním ale zkusí i tak...

Na mladém Nigerijci z druholigového Prostějova je ještě hodně práce, Sigma to s ním ale zkusí i tak...

Na Andrově stadionu stadionu se budou po posledním kole Fortuna:ligy se Slovanem Liberec loučit nejen s Davidem Houskou, ale i Jean-Lucem Assoubrem, Dominikem Radičem a Jaroslavem Mihalíkem, jehož si Sigma vypůjčila z polské Cracovie.

Jak zaznělo na stránkách Deníku Sport, zkusit štěstí v Olomouci by naopak mohl dvacetiletý nigerijský středopolař Solomon Omale, jenž patří druholigovému celku 1. SK Prostějov a v regionu už tedy nějaký čas operuje.

V případě defenzivně laděného svěřence kouče Šustra, jenž je velmi důrazný, o čemž svědčí hned 11 udělených žlutých ve dvaceti startech, nejprve půjde o testy, které již před pár měsíci absolvoval i v Mladé Boleslavi.

"Se sportovním manažerem Ladislavem Minářem a sekretářem Adamem Košařem jsme už nějakou dobu domluveni, že Omale to v Sigmě zkusí. Stráví tam týden až deset dní a uvidí se," zaznělo z úst sportovního ředitele Prostějova Ladislava Dudíka, jehož slova nabídl server isport.blesk.cz.

Má už podle funkcionáře třetího týmu FNL na elitní soutěž? "Potenciál má obrovský, ale potřebuje ustálit výkonnost. Někdy je famózní, někdy jsou z něj trenéři nervózní, co vymyslí. Je na něm hodně práce, ale rovněž všichni cítíme, že v něm dřímá něco velkého. Pakliže se mu bude chtít makat a Sigma to z něj dostane, budeme jen rádi. Přejeme mu to," doplnil na stránkách Sportu Dudík, jehož tým se před příštím ročníkem může opět těšit na několik nevyužitých mladíků Sigmy, kteří dorazí nedaleko hostovat.

Dostávat to z něj bude už Václav Jílek, jenž se na Hané vrací na trenérskou lavičku, které po výjezdu pod Ještěd zamává Radoslav Látal.

Svatba, šampionát a kdyby vyšla i Sparta, bylo by to úžasné, přiznal liberecký Pešek

Zdroj: isport.blesk.cz