Agenturní pracovník ukradl v automobilce senzory za 1,8 milionu

  10:38
Cizinec pracující v kvasinské továrně Škoda Auto ukradl při směně víc než 600 součástek. Při odchodu ho však i s kradeným materiálem zadržel firemní bezpečnostní pracovník a přivolal policii.

Stalo se to při pracovní směně z 19. na 20. května, agenturní pracovník odcizil 604 senzorů pro ochranu chodců.

Hledáte spolehlivé zaměstnance? Inzerujte na internetovém pracovním portálu jobDNES.cz.

„Sedmatřicetiletý cizinec si již vyslechl obvinění ze spáchání zločinu krádeže,“ uvedla mluvčí hradecké policie Alena Kacálková.

Škoda činí více než 1,8 milionu korun. Obviněný muž je stíhaný na svobodě, hrozí mu až osmiletý nepodmíněný trest.

Kriminalisté spolupracují s vnitřním útvarem Škody Auto dlouhodobě při odhalování a následném vyšetřování trestné činnosti. Firma je totiž největším podnikem v regionu. Objasněné případy se týkají zejména krádeží materiálů a součástek z firmy, ale i další trestné činnosti.

Například v roce 2019 kriminalisté spolu s vnitřním útvarem firmy objasnili krádež několika desítek volantových airbagů a několika volantů za více než 400 tisíc korun.

Na podzim 2018 dokonce společně předešli krádeži několika osobních aut značky Škoda Kodiaq. Stovky nově vyrobených aut byly tehdy zaparkované ve střeženém objektu v obci Hroška a zde se i krádež chystala. Škoda mohla být nejméně 2,5 milionu.

Autor: