Z Kadaně do Přerova. Zubři mají dvě posily i jejich hráčská práva

Foto: hokejprerov.cz

26. května 2021, 12:08

Adam Bagar

Prvoligoví Zubři odkryli další posily. Do Přerova se přesouvají obránce Vít Seemann s útočníkem Janem Svobodou, kteří naposledy působili v Kadani. Klub o tom informoval na svých webových stránkách.

„Kluky jsme sledovali déle, oba jsou mladí, ale už mají zkušenosti s mužským hokejem,“ říká k dvěma novým akvizicím sportovní manažer Pavel Hanák s tím, že kromě jejich služeb získal klub také jejich hráčská práva.

„Mají velký potenciál. Pevně věříme, že ho u nás naplno využijí, budou se dále zlepšovat a pomůžou nám k lepším výsledkům.“

„Koupili jsme je od Chomutova a oba se tak stali pevnou součástí naší organizace. Mají velký potenciál. Pevně věříme, že ho u nás naplno využijí, budou se dále zlepšovat a pomůžou nám k lepším výsledkům,“ přeje si.

20letý Seemann na Moravě rozšíří svou porci 88 utkání a 24 bodů (5+19) v Chance lize, kterou si zahrál za Kadaň, Ústí i Chomutov. „Přerov je pro mě výzva, budu daleko od domova a budu chtít podávat co nejlepší výkony.“

„Pro Přerov hrály velkou roli reference od kluků. Klub mi doporučovali ohledně přístupu k hráčům, prostoru pro jejich rozvoj i zázemí,“ sděluje Vít Seemann, který prošel mládežnickými reprezentačními výběry.

Stejně jako čerstvě 22letý Jan Svoboda, jenž v Chance lize sehrál už 133 zápasů s bilancí 17+47. Nad přerovskou nabídkou neváhal. „Nebylo nad čím přemýšlet. Řekl jsem to tátovi a ten byl stejně nadšený jako já,“ líčí.

Styl Zubrů by mu mohl sedět. „V řadě případů vyhrávali třeba o gól. Vedou a hrají spíš zezadu, nepouští do šancí. To by mi mohlo hrát do karet. Povedeme a obrana soupeře bude otevřenější, takže půjde ujet do brejku.“

V novém působišti by rád navázal na z osobního pohledu povedenou uplynulou sezonu, v níž za 34 duelů pomohl Trhačům 27 body (8+19). Společně s Romanem Chloubou byl nejproduktivnějším hráčem kadaňského týmu.

Aktuální kádr HC ZUBR Přerov

Brankáři:
Michal Postava, Michael Petrásek, Petr Žurek.

Obránci:
Robert Černý, Matyáš Gréč, Jiří Krisl, Jan Fencl, Adam Holík, Jakub Němec, Jan Billa, Ondřej Ševčík, František Hrdinka, Vít Seemann.

Útočníci:
Jan Süss, Tadeáš Král, Tomáš Doležal, Jakub Svoboda, Jakub Herman, Roman Pšurný, Matouš Kratochvil, Matěj Halík, Michal Šilhavý, Tobiáš Kuchta, Matěj Novák, Daniel Indrák, David Dobša, Jan Svoboda.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz