Hráč sezony! Cenu Tomáše Zelenky dostane Tomáš Plekanec

26. května 2021, 20:00

Marek Hedbávný

Nejlepším hokejistou uplynulé prvoligové sezony se stal kladenský kapitán Tomáš Plekanec. V hlasování, které iniciuje web hokej.cz, o tom rozhodli sportovní manažeři ze všech klubů Chance ligy.

Druhý nejvyšší počet hlasů dostal litoměřický centr Patrik Miškář, třetí končí jeho parťák Matěj Beran. Na dělené čtvrté příčce se potom umístili jihlavský veterán Tomáš Čachotský a třebíčský snajpr Ladislav Bittner.

Prvenství Tomáše Plekance bylo poměrně jednoznačné: do první trojice ho v anketním lístku zapsalo čtrnáct z osmnácti hlasujících.

Těšit se tak může na krásnou trofej, kterou stejně jako v předešlých dvou ročnících vyrobí studenti Střední průmyslové školy v Třebíči. Znovu bude měřit okolo 50 centimetrů a vážit bude zhruba sedm kilogramů.

Tomáš Plekanec byl současně vyhlášen nejlepším útočníkem sezony, pochopitelně nechybí ani v All-Star týmu. V hlasování o nejužitečnějšího hráče play off potom skončil druhý.

Hlavní pro něj pochopitelně je, že zařídil Rytířům rychlý návrat mezi špičku. Ve 49 zápasech získal 51 bodů (21+30) a ve statistice +/- dohromady zapsal +28 bodů.

Plekanec je historicky třetím držitelem Ceny Tomáše Zelenky: před ním si kovanou trofej převzali Luboš Rob s Pavlem Pýchou.

Předání ceny proběhne, pokud to dovolí protiepidemiologická opatření, před jedním z domácích zápasů Kladna na startu příští extraligové sezony.

Nejlepší hráči Chance ligy

2020/2021 – Tomáš Plekanec (Kladno)
2019/2020 –
 Pavel Pýcha (České Budějovice)
2018/2019 – Luboš Rob (Vsetín)

Individuální ceny v Chance lize za sezonu 2020/2021

Cena Tomáše Zelenky: Tomáš Plekanec (Rytíři Kladno)
Nejlepší brankář:
 Pavel Jekel (SK Horácká Slavia Třebíč)
Cena Ondřeje Buchtely pro nejlepšího obránce: Jakub Husa (SC Kolín)
Nejlepší útočník: Tomáš Plekanec (Rytíři Kladno)
Nejlepší junior: Michal Gut (HC Baník Sokolov)
Cena Karla Metelky pro nejlepšího trenéra: Viktor Ujčík (HC Dukla Jihlava)
Hráč play off: Maxim Žukov (HC Dukla Jihlava)
All-Star tým: Pavel Jekel (SK Horácká Slavia Třebíč) – Jakub Husa (SC Kolín), Zachary Frye (Rytíři Kladno) – Tomáš Čachotský (HC Dukla Jihlava), Tomáš Plekanec (Rytíři Kladno), Matěj Beran (HC Stadion Litoměřice).
Cena Radka Nováka za oddanost hokeji: Jiří Říha (HC Slavia Praha)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz