reklama

Šéfkuchař zažil s manželkou pět potratů a za obezitu podle něj může neznalost vaření

Šéfkuchař bez čepice, Jamie Oliver, se stal díky svému přístupu ke zdravému stravování miláčkem Velké Británie i celého světa. 27. května slaví šestačtyřicet let a celý život bojuje proti obezitě. Za tu podle něj může chudoba a neznalost, jak uvařit levné a zdravé jídlo. Více než dvacet let žije s manželkou Jools. Ta nedávno promluvila o pěti potratech, kterými si pár prošel.

Prohlédnout grafiku
Foto: Reuters

Jamie Oliver se proslavil jako průkopník zdravého jídla, když v roce 2005 rozjel kampaň za lepší stravování dětí ve Velké Británii a později udělal to samé ve Spojených státech.

Jeho vášeň a touha naučit lidi jíst zdravě a kvalitně z něj vedle J. K. Rowlingové udělala jednoho z nejprodávanějších britských autorů. Napsal více než dvacet kuchařek, rozjel několik restaurací a vlastní značku kuchyňských potřeb.

Ve čtvrtek 27. května slaví šestačtyřicáté narozeniny, v gastro průmyslu se pohybuje už pětadvacet let. Podívejte se do naší galerie, ve které zjistíte, proč první knížku dočetl až v osmatřiceti letech a co stojí za jeho šťastným dvacetiletým manželstvím. 

reklama
reklama
reklama