Hlavní obsah

S Vojtěchem se vracejí také jeho někdejší spolupracovníci

Foto: Michal Šula, Seznam Zprávy

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch.

Reklama

Na Ministerstvu zdravotnictví se mimo jiné změní mluvčí a také šéf kabinetu ministra Adama Vojtěcha.

Článek

Adam Vojtěch není jediný, kdo se po několika měsících znovu vrátí na Ministerstvo zdravotnictví. Poté, co se stal Vojtěch ve středu opět ministrem, si začal budovat tým nejbližších spolupracovníků.

Jako jeden z prvních se vrací ředitel kabinetu ministra Petr Jarema. Příští týden se pak ředitelkou odboru komunikace – tedy mluvčí resortu – stane opět Gabriela Štepanyová, která v mezidobí byla projektovou manažerkou v České asociaci farmaceutických firem.

Obě informace Seznam Zprávám potvrdila dosluhující mluvčí resortu Jana Schillerová, která se rozhodla ministerstvo po odchodu Petra Arenbergera opustit.

„Jak už tak bývá, s příchodem nového ministra přichází i nová mluvčí,“ podotkla Schillerová, která pracovala na ministerstvu pouhých šest týdnů.

S návratem Adama Vojtěcha posílila také pozice ředitelky Státního ústavu pro kontrolu léčiv Ireny Storové, která se stala členkou centrálního řídícího týmu, který v době epidemie covid-19 reálně rozhoduje o krocích resortu. V éře Jana Blatného se tento tým setkával každý den, Petr Arenberger ho svolal jednou týdně.

Nejistý je také osud jednoho z politických náměstků, kterého si Arenberger přivedl. Zatímco Vlastimil Vajdák, jehož podporuje premiér Andrej Babiš, na ministerstvu podle svých slov zůstává, budoucnost Martina Havrdy v resortu jistá není.

„Pan ministr se nyní seznamuje se situací na ministerstvu a probíhají jednání s jednotlivými náměstky,“ uvedla mluvčí Schillerová.

Adam Vojtěch během svého prvního působení měl mezi náměstky Filipa Vrubela nebo Alenu Šteflovou. Vrubel se na začátku tohoto roku stal ředitelem České asociace farmaceutických firem a Seznam Zprávám potvrdil, že se na ministerstvo nevrátí.

Šteflovou pak letos v lednu odvolal ministr Jan Blatný poté, co si nechala přednostně i s manželem píchnout vakcínu proti covid-19. Na dotazy, zda se tato exnáměstkyně na ministerstvo vrátí, Adam Vojtěch ani sama Alena Šteflová zatím neodpověděli.

+13

Ministr Vojtěch pak pro čtvrteční vydání Mladé fronty Dnes připustil, že si některé někdejší nejbližší spolupracovníky přivede znovu, konkrétní ale nebyl. „Některé nikoli, protože už mají jiná angažmá. O jménech bych zatím nehovořil, ale určitě to nebude o radikálních změnách,“ doplnil.

Reklama

Doporučované