Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Finsko si v poklidném tempu poradilo s Itálií, dvakrát skóroval obránce Sund

Roli favorita ustáli s přehledem. Hokejisté Finska porazili ve čtvrtém utkání na mistrovství světa Itálii 3:0 a posunuli se do čela ve skupině B. Dvěma brankami zazářil obránce Tony Sund, jednou rozvlnil síť Arttu Ruotsalainen. Gólman Harri Säteri udržel poprvé na šampionátu čisté konto. Soupeř z Apeninského poloostrova zůstává v tabulce "béčka" poslední a stále čeká na první bod.

Fin Arttu Ruotsalainen střílí gól do sítě Itálie
zdroj: imago sportfotodienst autor: Jussi Nukari

Italové sice přečkali úvodní šance Finů, ale gólman Fazio odolával jen do 7. minuty, kdy se při Frankově vyloučení trefil přes clonu Lundella a Pakarinena od modré čáry Sund. Za minutu a půl navíc z přečíslení dvou na jednoho zvýšil Ruotsalainen po nezištné přihrávce Ojamäkiho.

Dvě velké příležitosti neproměnil v úvodním dějství devatenáctiletý Lundell a v úvodu druhé části orazítkoval Ohtamaa od modré čáry horní tyč Faziovy svatyně. Ve 24. minutě se sice Italové radovali ze snížení, ale předčasně. Luca Frigo tečoval Spornbergerovu střelu vysokou holí, což si sudí Frandsen a Nord ověřili u videa.

"Prohráli jsme 0:3, ale mohli jsme v té chvíli snížit na 1:2. Jsem pyšný na celý tým, protože jsme bojovali proti opravdu skvělému soupeři. A budeme bojovat až do konce turnaje," prohlásil Frigo.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Finsko – Itálie

Před polovinou utkání zamířil zpoza levého kruhu do protějšího horního rohu Faziovy branky obránce Sund a ke své premiérové brance ve čtvrtém utkání na mistrovství světa z první třetiny přidal druhý zásah –⁠ 3:0.

"Jsem samozřejmě šťastný, že jsem dal své první dva góly, ale důležité je vítězství a tři body. Odehráli jsme zatím dobré zápasy, ale ještě nás čekají další, než začne play-off. Chceme dokončit skupinu v dobré pohodě a soustředit se na závěr turnaje," řekl Sund.

Také v posledním dějství měli Finové jasnou převahu, celkem soupeře v utkání přestříleli 36:11, ale výraznější šanci si nevypracovali. V závěru se naskytla Italům při Björninenově trestu první přesilová hra, Säterimu však nulu nesebrali.

Finsko - Itálie 3:0 (2:0, 1:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 7. Sund (Kontiola, Innala), 9. Ruotsalainen (Ojamäki), 29. Sund (Mäenalanen, Koivisto). Rozhodčí: Frandsen (Dán), Nord (Švéd.) - Kroyer (Dán.), Lundberg (Švéd.). Vyloučení: 1:3. Využití: 1:0. Bez diváků.

Finsko: Säteri - Sund, Koivisto, Määttä, Kaski, Ohtamaa, Pokka, P. Lindbohm, Nousiainen - Mäenalanen, Björninen, Anttila - Ruotsalainen, Lundell, Ojamäki - Innala, Kontiola, Pakarinen - J. Sallinen, Tiivola, V. Puustinen. Trenér: Jukka Jalonen.

Itálie: Fazio - Pietroniro, Trivellato, Spornberger, Glira, Miglioranzi, Hochkofler, Marchetti, Gios - Frank, Petan, Miceli - Frigo, Bardaro, Gander - Andergassen, Giliati, Cassetti - Magnabosco, Deluca, Pitschieler. Trenér: Giorgio De Bettin.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články