Anna Nicole si vzala stařičkého miliardáře a hned čelila obviněním, že ho chtěla jen pro peníze
Anna Nicole se fotoaparátů nebála, ani těsně před svatbou
Anna Nicole byla Playmate roku 1993
Anna Nicole Smith měla i hereckou kariéru, i když ne zrovna úspěšnou
Anna Nicole si vzala stařičkého miliardáře a hned čelila obviněním, že ho chtěla jen pro peníze
53
Fotogalerie

Slavné soudy: Hanbatá modelka ani její dcera se miliard po manželovi (†90) nedočkala

Vicky Lynn Hogan chtěla být vždycky slavná. Ale nepodařilo se jí to dlouhou dobu ani s novým jménem Anna Nicole Smith - stala se Playmate roku 1993, modelkou džín značky Guess, ale pořád ji nikdo neznal. To se změnilo, až když se provdala za miliardáře J. Howarda Marshalla, který pár měsíců po svatbě zemřel ve věku 90 let. A pro Annu Nicole se rozjel léta trvající soudní spor s Marshallovou rodinou o dědictví. Jeho konce se sama nedožila a dá se očekávat, že se ho nedočká ani její dcera.

Anna Nicole (tehdy ještě Vicky Lynn) pocházela z úplně obyčejné americké rodiny. Sama ve druháku odešla se střední školy, brzy na to se vdala a porodila syna. To jí bylo sotva osmnáct let. Rozvod následoval záhy. Aby uživila sebe i syna, začala pracovat jako striptérka. Právě u tyče potkala svého budoucího manžela - nechutně bohatého podnikatele J. Howarda Marshalla.

Marshall ji dva a půl roku uháněl - zasypával ji drahými dárky a neustále ji žádal o ruku. Anna Nicole mezitím stihla nafotit titulku pro Playboy, vystřídala Claudii Schiffer v reklamě na džíny, kterou velice dobře známe i u nás. V roce 1994 nakonec podlehla a Marshalla si vzala. Ačkoliv tvrdila, že jí na věku nezáleží a Marshalla miluje, nevyhnula se obvinění, že si seniora vzala jen pro peníze.

Štěstí jim ale vydrželo jen 13 měsíců, když ve věku 90 let Marshall zemřel. Za tak krátkou dobu ani nestačil Annu Nicole zapsat do poslední vůle, a tak mladičká modelka neměla dostat ani vindru. A to se jí nelíbilo. Celá věc skončila u soudu v Texasu, který ale rozhodl v prospěch rodiny, konkrétně Marshallova nevlastního syna Pierce.

Anna Nicole pak v Kalifornii vyhlásila bankrot, protože nemohla zaplatit odškodné za sexuální harašení. Jako důvod uvedla fakt, že nedostala slíbené dědictví, a tak soud celý případ znovu projednal a rozhodl v prospěch prsaté modelky. Jenže složité americké zákony všechno dost zamotaly. Trvalo deset let než se dobraly k tomu, že Anna Nicole opravdu má právo na nový soud ohledně dědictví.

Jenže krátce na to zemřel Pierce a pár měsíců na to i Anna Nicole. Až po dlouhé době se ukázalo, že za její smrtí stálo předávkování. Soud ale neskončil - místo Pierce obsadila jeho manželka a za Annu Nicole vedli spor právníci ve prospěch její dcery. Nejvyšší soud sice případ po letech smetl ze stolu s tím, že Anna Nicole neměla na dědictví nárok, pozůstalí ovšem vedou další a další spory, které mají z Marshallovy rodiny vytlouct alespoň nějaké peníze. Situace je už tak zoufalá, že před lety případ opustil i soudce, který se věcí zabýval více jak 20 let!